Trik za rezanje paradižnika, ki je to poletje preplavil splet

Če si radi privoščite solato iz češnjevih paradižnikov, vam bo všeč priročnost novega trika, ki trenutno navdušuje na družbenih omrežjih.

S češnjevimi paradižniki lahko pripravimo nešteto jedi, ki pa v opisu postopka običajno zahtevajo, da male plodovke vsaj prepolovimo. Nadležno opravilo, vemo, ki pa si ga lahko olajšamo. Tukaj je trik, ki je letos dobesedno preplavil splet in bo zagotovo navdušil tudi vas!

Kupček paradižnika razrežemo v eni potezi

Posebnih pripomočkov ne bomo potrebovali, obvezni so le zelo oster nož in dva krožnika. Paradižnike enega ob drugega razporedimo po krožniku. Nato pa vse skupaj pokrijemo s še enim krožnikom, ki ga obrnemo na glavo. Z levo roko nato primemo na vrh obrnjenega krožnika, z desno pa z nožem zarežemo v prostor med njima. Slednja bosta namreč paradižnike držala pri miru, mi pa jih bomo razpolovili v le eni potezi. No, ta postopek seveda velja za desničarje, tisti, ki pogosteje uporabljate levo roko, pa naredite ravno obratno.

Prepolovljenim paradižnikom lahko dodamo mocarelo ali burrato, kakšen list bazilike in nekaj kapljic oljčnega olja in že je nared odlična solata caprese. Vmešamo jih lahko tudi v omake in pripravimo sočne testenine. Zgornji trik pa nam bo še posebno prav prišel takrat, ko bomo doma pripravljali okusno salso, paradižnikovo marmelado ali kaj podobnega.

Pogruntavščino je preveril tudi priljubljen irski kuhar Donal Skehan. Poglejte, kako je delil svoje navdušenje.

Trika se spomnite, ko boste pripravljali jagodno kupo, kajti obnese se tudi s tem sadjem.

Preberite še: Kremaste testenine iz enega lonca, ki bodo pogosto na mizi

Fotografija: kieferpix/Getty Images

Deloindom.si: Tako se znebite vodnega kamna s pipe v eni potezi
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana