Trik, s katerim nam uspe prerezati več češnjevih paradižnikov v eni potezi

Če si radi privoščite solato iz češnjevih paradižnikov, vam bo všeč priročnost novega trika, ki trenutno navdušuje na družbenih omrežjih.

Pred časom smo vam predstavili fantastičen viralni recept, ki navdušuje uporabnike spleta. V pečici smo namreč pripravili omako iz fete in češnjevih paradižnikov, ki se odlično poda k testeninam. S češnjevimi paradižniki pa lahko pripravimo še marsikaj drugega. In ker recept navadno zahteva, da paradižnike vsaj prepolovimo, se nam je zdel spodnji trik, ki se trenutno deli na tiktoku, nadvse koristen.

Če za pripravo jedi potrebujemo veliko češnjevcev, ki jih moramo razrezati, tega ne naredimo ravno z največjim navdušenjem, kajne? A očitno obstaja rešitev. Na tiktoku smo namreč zasledili način, kako razpoloviti celo pakiranje paradižnikov v kar eni potezi.

Cel paket paradižnikov v eni potezi

Posebnih pripomočkov ne bomo potrebovali, obvezni so le oster nož in dva krožnika. Paradižnike potresemo po krožniku, tako, da ležijo en zraven drugega. Nato pa vse skupaj pokrijemo s še enim krožnikom, ki ga obrnemo na glavo. Z levo roko nato primemo na vrh obrnjenega krožnika, z desno pa z nožem zarežemo v prostor med njima. Slednja bosta namreč paradižnike držala pri miru, mi pa jih bomo razpolovili v le eni potezi. No, ta postopek seveda velja za desničarje, tisti, ki pogosteje uporabljate levo roko, pa naredite ravno obratno.

@feelgoodfoodieHow to halve a bunch of cherry tomatoes in seconds – perfect for salads #kitchentips #learnfromme #howtos #cookinghacks♬ original sound – Feel Good Foodie

Prepolovljenim paradižnikom lahko dodamo mocarelo ali burrato, kakšen list bazilike in nekaj kapljic oljčnega olja in že je nared odlična solata caprese. Vmešamo jih lahko tudi v omake in pripravimo sočne testenine. Zgornji trik pa nam bo še posebno prav prišel takrat, ko bomo doma pripravljali okusno salso, paradižnikovo marmelado ali kaj podobnega.

Trik nam lahko pride prav tudi pri pripravi jagodne kupe. Le, da takrat med krožnika položimo jagode, ne paradižnikov.

Preberite še: To je skrivnost za pripravo odlične špargljeve juhe

Fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed