7 najboljših burgerjev v Sloveniji po mnenju tujih novinarjev

Če ste oboževalci burgerjev, obvezno nadaljujte z branjem.

Če se sprehodimo po prestolnici, Bledu ali drugih turističnih predelih naše države, lahko že nekaj let opazimo porast turistov, ki obiskujejo naše kraje. Slovenija s svojimi naravnimi lepotami navdušuje obiskovalce od blizu in daleč, prav tako pa jih prevzema z raznovrstno kulinariko.

Da se lahko Slovenija pohvali z mnogimi vrhunskimi chefi, pričajo lestvice, na katere se redno uvrščajo Ana Roš, Tomaž Kavčič, Janez Bratovž in drugi, tokrat pa smo na spletu zasledili malce drugačno kulinarično lestvico. Portal Big Seven Travel je namreč objavil seznam najboljših burgerjev, ki jih lahko poizkusimo v Sloveniji. V uvodu je novinar zelo pohvalil slovenske restavracije, spodaj pa naštel sledečih sedem burgerjev.

1. Projekt Burger – Kranj

Portal je bil popolnoma navdušen nad hišnim klasičnim burgerjem, novinarje pa je še posebej navdušila burger omaka, ki so jo označili za legendarno. Pravijo, da je burger tu ravno prav velik, da gostu ni treba skrbeti, da ga ne bi spravil v usta.

2. Hood Burger – Ljubljana

Hoodove burgerje so označili za spektakularne ter poudarili, da bi si zaslužili svetovno slavo. Še posebej jim je bilo všeč dejstvo, da so pripravljeni iz dnevno sveže mlete govedine, kar jim da izjemen okus in odličen pečat.

3. Foksner – Bohinjsko Jezero

Portal Bigseventravels.com piše, da je govedina tu tako dobra, da burger ne rabi omake. No, slednje so v burgerjih vseeno prisotne, a so tako enostavne in preproste, da ne prekrijejo okusa mesa. Prav tako so pohvalili odlično izbiro butičnih piv.

4. 7 Burger – Kamnik

Pri kamniškem burgerju so pohvalili ravno pravšnjo velikost, odlične priloge in piva, predlagajo pa, da sem pridete z družbo prijateljev ter si privoščite okusno večerjo, preden se odpravite na večerno druženje.

5. Pop’s Place – Ljubljana

Pri Popsu je novinarje prevzela izjemno kakovostna govedina, pravijo pa tudi, da so porcije zares ogromne in priporočajo, da se tu oglasite takrat, ko vas muči resna lakota. Ko boste naredili prvi ugriz, boste že razmišljali, kdaj se boste sem vrnili ponovno, še pišejo.

6. Zbornica Burgers – Ljubljana

Nadvse udobna in domačna restavracija streže odlične burgerje in podobno hrano, a od vseh priporočajo, da naročite ravno burger. Pišejo, da je meso odlično dimljeno, njegovo kakovost pa je moč okusiti.

7. Jack & Joe Steak and Burger Club – Maribor

Tukaj ne bo moč naročiti majhne porcije, pišejo na portalu. V mariborskem burger klubu namreč strežejo največje burgerje in steake, ki so jih kdaj videli novinarji omenjenega portala. A poleg velikosti so bili navdušeni tudi nad okusom in zapisali, da tukajšnji burgerji vsebujejo čisto vse, kar je potrebno.

Preberite še: Intervju z ustanoviteljema Hood Burgerja: Gostje iz tujine so bolj radodarni s pohvalami

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed