Skrivna sestavina, ki bo medenjake dvignila na višji nivo

Med piškoti imajo medenjaki posebno mesto. Poleg odličnega okusa pa doma pričarajo še posebno dišeče vzdušje.

Težko bi našli junaka, ki bi se lahko uprl sveže pečenim medenjakom. Vonj po medu in cimetu je res nekaj posebnega, sploh pa v tem božičnem času, ko si takšnih vonjav še bolj želimo. Medenjaki spadajo med malce težje piškote, saj imajo bolj bogato strukturo in niso tako krhki. Če še nimate najljubšega recepta zanje, spodaj preverite, katere najraje pečemo mi. Še prej pa vam izdamo trik, kako poskrbeti, da bo prihodnji pekač, ki ga boste potegnili iz pečice, naravnost nepozaben.

Obstaja namreč skrivna sestavina, ki bo mešanico cimeta, ingverja, kardamoma in drugih začimb še poudarila. Pa da ne boste mislili, ne govorimo o nobeni posebni orientalski dišavi. Skoraj s stoodstotno gotovostjo lahko zatrdimo, da jo imate pri roki.

Preberite še: Šest napak, ki jih ne smete narediti pri peki medenjakov

Sestavina, ki jo imate gotovo že doma

Ta skrivna sestavina je navaden črni poper. Najbolje je, če v piškotno testo dodate kar sveže mletega. In brez skrbi, testo se ne bo prelevilo v nekaj, kar bi spominjalo na slane jedi. Še več. Ko boste ugriznili v piškot, se vam še sanjalo ne bo, da je božanski okus posledica popra. Ta klasična začimba bo namreč le poudarila ostrino preostalih dodatkov.

Seveda moramo paziti, da s količino popra ne pretiravamo. En zavojček ali dva z mlinčkom bosta dovolj, da bo razlika v okusu medenjakov občutna, arome popra pa praktično ne bo mogoče zaznati.

Oh, in še obljubljeni recepti. Za vas jih navajamo spodaj, vi pa nam na našem facebooku sporočite, kateri vas je najbolj navdušil. Dodajamo pa še super formulo za preliv, s katerim medenjake lahko okrasite. 

Marcipanovi medenjaki

Medenjaki iz ržene moke

Metkini medenjaki

Preprosti medenjaki

Adventni koledar iz medenih piškotov

Fotografija: Kateryna Kutsevol/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana