Slovenski ponudniki burgerjev v akciji za dober namen

Hood Burger, Majmun, Lars & Sven Burgers, Kavarna Tiskarna in Tabay Brothers bodo od 28. avgusta do 10. septembra obogatili svojo ponudbo z dobrodelnimi burgerji, v katerih bomo lahko uživali vsi ljubitelji te jedi in s tem podprli delovanje nekaterih nevladnih organizacij.

CNVOS – Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij
si prizadeva povezati sodelovanje med podjetji in nevladnimi organizacijami. Da je to mogoče, bodo dokazali z okusno akcijo Dobrodelni burger, pri kateri se jim pridružujejo eni izmed prepoznavnejših ponudnikov slastnih burgerjev pri nas. Vsak izmed njih je sestavil posebno recepturo, 1 evro od vsakega prodanega zalogaja pa bo namenjen izbrani nevladni organizaciji, med katerimi so Ultrazvočno društvo, Pro Bono ambulanta, Zveza paraplegikov Slovenije, Zveza Sožitje in ProstoRož.

Dobrodelni burger - Odprta kuhinjaNamen takšnih akcij ima vsekakor več poudarkov, pravi Uroš Bonšek iz CNVOS. Poleg tega, da se za delovanje programov nevladnih organizacij zbere prepotreben denar, je eden od poglavitnih ciljev ta, da se skozi takšne akcije pokaže, da imajo podjetja in nevladne organizacije, za katere se zdi na prvi pogled, da so dostikrat na nasprotnih bregovih, veliko skupnega. Še posebno se to pokaže, ko gre za dobre namene in za izmenjavo specifičnih znanj, izkušenj …

Hood Burger za Ultrazvočno društvo

Chimichoori steak:
– fino rezana uležana goveja rebrca
– oljnata štručka z argentinskim chimichoorijem (sveže začimbe in olivno olje),
– queso fresco z manjše kmetije na Dolenjskem
– vložena rdeča čebulca

Vaš evro bodo namenili Ultrazvočnemu društvu in njihovi akciji Slojenčki, ki zbira sredstva za nakup ogrevane mizice, kamor novorojenčka položijo takoj po porodu. Mizico bo društvo podarilo Porodnišnici Ljubljana, kjer se rodi tretjina vseh slovenskih otrok. Takšna miza je nujno potrebna, da vsi otroci zrastejo iz malih v velike junake.

Majmun za Pro Bono ambulanto

Dobrodelni burger - Odprta kuhinja

Savc:
– goveje meso
– dimljen sir Provolone
– slanina Lardo
– hišna omaka

Lars & Sven Burgers za Zvezo paraplegikov Slovenije

Dobrodelni burger - Odprta kuhinja

Pick `n roll burger:
– kruhova bombeta
– šefova solata
– nastrgana svinjina
– hišna omaka BBQ

Vaš evro bodo namenili Zvezi paraplegikov Slovenije za projekt Košarka na vozičkih, saj si želijo, da tudi gibalno ovirani igrajo ta odličen šport, tako na rekreativni kot tekmovalni ravni. Denar bo šel za nakup vozičkov in ostale športne opreme.

Kavarna Tiskarna za Zvezo Sožitje

Luigi:
– bela bombeta
– karameliziran češnjevec
– bivolja mozzarela
– goveji burger
– mlada špinača
– hrustljava salama Cacciatore
– majoneza s črnimi olivami

Vaš evro bodo namenili Zvezi Sožitje, za njihov dnevni center, kamor so vključeni uporabniki s posebnimi potrebami, za katere je v obstoječih Varstveno-delovnih centrih zmanjkalo prostora. Z zbranim denarjem bodo uporabniki odpotovali na svoj prvi skupni izlet, obiskali bodo Postojnsko jamo in Lipico.

Tabay Brothers in ProstoRož

Ekstaza Burger:

– brioche bombetka
– 100 % goveji polpet
– domača bacon BBQ omaka
– solata
– rdeča čebula

Vaš evro bodo namenili društvu ProstoRož za obnovo kovinskih vlakov, avtomobilov in drugih igral, ki so dolga leta prehajala so iz generacije v generacijo, zdaj pa so zarjavela končala na odpadu. Eno od igral igralo bomo popravili in obnovili v skladu s sodobnimi varnostnimi standardi, ga poživili z novo podobo in postavili tja, kjer otroci še nimajo svojega prostora za igro.

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana