Odprta Kuhinja

Spletni trend priprave narezkov, ki ga morate uporabiti v prazničnih dneh

Odpri galerijo
A+   A-
V kuhinji vedno iščemo navdih za nove in nove kulinarične podvige. Tokrat smo našli spletni trend, ki je sila preprost za pripravo, a ima velik vizualni učinek.


December je čas, ko pogosto pečemo piškote, zaradi kakšnega obiska več pa v tem času pogosteje pripravljamo tudi slane prigrizke. Francoska solata, tatarski biftek in podobne delikatese so prava praznična stalnica, na mizi pa se pogosto znajdejo tudi narezki.


Spletna omrežja so že pred časom zajele takšne in drugačne umetelno pripravljene deske, ki jih boste na instagramu našli pod ključnikom »charcuterie board«. Gre za lično pripravljene narezke, kjer na eno desko zložimo različne delikatese in prigrizke. Obstajajo pa tudi sladke različice, kjer namesto sirov in salam na deskah serviramo raznorazne slaščice.

Takšne deske seveda niso popularne le na spletnih omrežjih. Nad njimi so gosti vedno navdušeni, saj so na ta način servirana živila res nekaj posebnega. Letošnje praznike pa so instagramabilni narezki dobili še majhno izboljšavo. Tematske deske so seveda povezane z božičnim časom in oblikovane v obliki adventnega venca.


Navdihujoče fotografije na instagramu, ki jih boste našli pod imenom »charcuterie wreath«, vas bodo navdušile, da se tako postreženega narezka lotite tudi sami. Priprava ni zapletena, potrebujete le lepo desko, najrazličnejše delikatese in nekaj zelenja, da iz njega pripravimo venec.

Seveda si želimo, da je na deski vse užitno, zato je najbolje, da venec oblikujemo iz rožmarinovih ali lovorjevih vejic. Posežemo lahko tudi po boru ali kakšnih drugih nestrupenih iglavcih, in ko pripravimo osnovo, venec začnemo krasiti s sirom, salamo, krekerji, olivami, kislimi kumaricami in drugimi delikatesami.


Takšen venec je odlična ideja za predjed božične večerje in upamo si staviti, da bo vse za mizo popolnoma navdušil. Upamo si celo trditi, da bo kakšna njegova fotografija romala tudi na instagram!
Preberite še: Eno testo, pet piškotov in nič modelčkov

Fotografija: sveta_zarzamora/Getty Images
Datum Objave: 14.12.2021 ob 08:12

Več iz te teme:

narezekvenecdelikatesapraznični narezek

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.