Ste skuhali preveč testenin in premalo omake? Naredite tole!

Kuhanje testenin je prava umetnost. Čeprav so navodila za pripravo povsem preprosta, nam težave navadno naredi količina.

Tudi vi vedno skuhate preveč testenin? Približne količine so nam sicer jasne, a na koncu je v našem loncu vedno več testenin kot pa pripadajoče omake. No, da viška ne bomo metali v smeti, spodaj svetujemo, kako odvečne testenine shraniti do jutrišnjega dne.

V hladilniku

Višek testenin, ki ga niste pojedli, lahko shranite v hladilniku. A kot veste, se testenine po nekaj časa posušijo. Zato naredite takole: najprej počakajte, da se ohladijo, saj toplih ne smete dajati v hladilnik. Nato jih stresite v plastično ali stekleno posodo s pokrovom, še prej pa prelijte z nekaj kapljicami olja in premešajte. Tako se ne bodo posušile.

V zamrzovalniku

Tudi v zamrzovalnik jih lahko postavite. Prej pa jih, prav tako naoljene, hladne zaprite v neprodušno vrečko. Iz nje iztisnite zrak, da se v vrečki ne bo nabral kondenz, nato pa vse skupaj postavite v zamrzovalnik. Tak vas bodo počakale tudi do tri mesece. Ko pa se jih boste odločili porabiti, jih odtalite v hladilniku.

Naredite solato

Če ste testenin skuhali preveč, jih lahko že takoj spremenite v novo jed. Naredite testeninsko solato, ta bo v hladilniku počakala do dva dni, najbolje od vseh treh različic pa je, da je ni treba pogrevati in je že pripravljena za takojšnje zaužitje. Jutrišnja malica v službi, torej?

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Kruhki z mocarelo
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed