Ste tudi vi vse do danes napačno hranili ingver?

Večeri so vse hladnejši in jesen naznanja svoj prihod. Začenja se sezona čajev, med katerimi je še posebej krepčilen prav ingverjev.

Z azijsko korenino sicer veliko kuhamo, saj odlično osveži in začini marsikatero jed, a v hladnejših dneh je še toliko bolj pomembno, da jo imamo doma na zalogi. Pa veste, kako kupiti pravo korenino in kako poskrbeti, da bo ta čim dlje ostala sveža?

Kako izbrati pravo korenino

Ingver vsebuje mnoge pomembne in koristne vitamine ter snovi, ki pomagajo našmu imunskemu sistemu. A če v trgovini izberemo staro in suho korenino, ki že lep čas čaka na policah, od nje ne bomo imeli kaj dosti. Pomembno je, da smo zato pozorni že ob nakupu. Izbrati moramo korenino, ki se zdi težka za svojo velikost, saj to pomeni, da so celice še polne vode. Prav tako preverimo, da je povrhnjica korenine napeta in ni nagubana, saj to pomeni, da je ta sveža. Izogibajte se vidno izsušenim koreninam, pa tudi takšnim, ki se zdijo prelahke za svojo velikost.

Kako ohraniti ingverjevo svežino?

Ko nam je uspelo kupiti pravo korenino, moramo samo še ohraniti njeno svežino. Čim dlje. Kako? Nekateri pravijo, da je ingver najbolje shraniti v kozarcu vodke ali šerija, a ker se želimo izogniti alkoholu, smo našli drugo rešitev, ki v resnici deluje še bolj učinkovito.
Še neolupljeno korenino spravite v plastično vrečko s patentom ter iz nje iztisnite zrak. Nato jo shranite v hladilnik, v predal za zelenjavo. Tam se bo najkasneje izsušila. Ko boste korenino odrezali, pa del brez »kože« ovijte s papirnato brisačko ter ingver vrnite v vrečko, to pa v predal.

Preverite še: Tedenski jedilnik: krepko in domače
Na Delo in dom preberite: Tina Markun: Metoda pospravljanja po Marie Kondo deluje in vzdrži
Na Mični ne prezrite: 11 zaskrbljujočih znakov, ki jih kažejo odvisniki od Instagrama
Polet piše: Kdaj pretiravamo s kavo

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana