Tako kremasto zmešamo maslo in sladkor brez mikserja

Tudi brez elektrike bo šlo. Potrebovali bomo le svoji dve roki, vilice in leseno kuhalnico.

Čeprav živimo v času, ko želimo vse pospešiti, olajšati, pripraviti po hitrem postopku in nam pri velikem delu gospodinjskih opravil pomagajo elektronske naprave, je pametno vedeti, kako se znajti tudi brez njih. Danes se bomo naučili, kako brez mikserja zmešamo maslo in sladkor. Odlično za mlade mamice, ki s hrupom naprav nočejo zbuditi otrok med ustvarjanjem v kuhinji in priročno za vse mini ter neopremljene kuhinje, v katerih kuhamo na počitnicah.

Včasih je peka po starem izročilu prav zabavna. Seveda si je potrebno zanjo vzeti čas in potrpljenje, malce več dela pa imajo tudi naše roke. Stepanje, mešanje in gnetenje, ki so ga danes v veliki meri nadomestili električni kuhinjski pomočniki, je včasih pač zahtevalo več mišic. Kadar si torej zaželite malce kuhinjske telovadbe ali pa pri roki nimate mikserja, se lahko sladke peke lotite ročno. Skratka, k maslu in sladkorju.

Zgornji sestavini se velikokrat pojavita v receptih za sladice in navadno ju moramo skupaj združiti v kremasto teksturo. Z mikserjem seveda to ni težava, a tudi ročno ne bo tako težko. Potrebujemo le dve roki, leseno kuhalnico in žlico. Slediti pa bo treba čisto preprostim spodnjim navodilom.

Na maslo mislite prej

Maslo moramo najprej segreti na sobno temperaturo, zato je priporočljivo, da ga iz hladilnika vzamemo vsaj dve uri pred postopkom. A nič hudega, če slednje pozabite. Maslo lahko v nekaj minutah zmehčate tudi na takšen način. Ko je zmehčano, mu v posodi primešamo sladkor, nato pa poprimemo za leseno kuhalnico in vse skupaj dobro zmešamo.

Nato moramo kremo le še malce speniti. To nam bodo pomagale storiti vilice. Mešanico masla in sladkorja z njimi pričnemo stepati in vztrajamo 2 do 5 minut. Odvisno od količine omenjenih sestavin. Stepamo, dokler mešanica ne postane nekoliko svetlejše barve, je enotna in na videz malce puhasta.

Preberite še: Trik za ekspresno mehčanje masla, ki vam bo prišel zelo prav

Fotografija: fortyforks/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed