Tedenski jedilnik: hitri in poceni recepti za vsak dan

Kaj bo jutri za kosilo? Naj vam pomagamo z našim tedenskim izborom enostavnih receptov za vsak žep.

Ponedeljek: Čemaževa kremna juha

Krepko pekoča in lepo zelena.

Torek: Pomladni ješprenj

Pozimi smo kuhali ričet, v prvih toplih dneh si privoščimo ješprenj s popečeno pomladno zelenjavo in sirom.

Sreda: Enolončnica z govejim mesom in čemaževimi žličniki

Čudovita jed iz ostankov.

Četrtek: Zapečena polenta s paradižnikom in sirom

Lahka jed polnega okusa.

Petek: Lečna juha z meto

Preprosta, ravno prav krepčilna.

Sobota: Lignji iz ponvice s cvetačnim pirejem

Da je lahko jed odličnega okusa, kalorično pa pohvalno skromna, dokazuje duo nežno mehkih lignjev in kremnega cvetačnega pireja. S klasiko za piko na i: tržaško omako.

Nedelja: Nedeljska krača in pečen krompir s kraško panceto

Izdaten obrok, a ob nedeljah se prileže.

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana