To je najboljši način za ožemanje limone (brez rezanja)

Limonov sok.

Ste kdaj poizkusili ožeti limono, ne da bi jo prerezali na pol?

Limona sodi med tiste sestavine, ki jih je dobro imeti na zalogi. Pozimi za v čaj, poleti jo uporabimo za limonado, ali pa z njo okisamo solato. Njen sloves o bogastvu s C vitaminom gotovo poznate, zato sploh ne bomo začeli z razpravo, kako uporabna je v času gripe in prehladov.

Ker limono uporabljamo pogosto, je dobro vedeti tudi, kako se z njo rokovati. Običajen prerez na polovico in iztisk z dlanjo je vsem znan, a kaj ko skupaj s sokom v kozarec prikapljajo tudi peške, limonov sok pa šprica vse naokoli? Če nas to moti, bomo uporabili ožemalnik za agrume. Gre pa tudi brez tega pripomočka. Ne verjamete?

Na spletu smo zasledili malce drugačen video, ki nas odreši marsikatere zagate z ožemanjem limone. Prav tako bo ta način prav prišel vsem tistim, ki limone ne porabite v enem poizkusu, temveč jo nato hranite v hladilniku. Večinoma se shranjene polovičke posušijo, a če boste uporabili spodnji način, jo boste lahko hranili tudi več dni, ne da bi postala suha.

Trik z luknjico

Najprej jo povaljajte po pultu, da razbijete molekule soka. Nato pa s paličico za ražnjiče ali podobnim špičastim orodjem prepičite spodnji del limone, kot si lahko ogledate v spodnjem videu. Limono nato iztisnite z dlanjo in curek soka usmerite v kozarec. Trik smo preverili in zares deluje. Pazite le, da naredite dovolj veliko luknjo, sicer bo opravilo težje in sok ne bo pritekel v ravnem curku. Ko imate soka dovolj, pa celo limono le shranite v hladilnik, kjer bo ostala sveža in sočna še nekaj dni.

Preberite še: Slovenka, ki si je s svojimi pregrešnimi sladicami na Danskem ustvarila sladko življenje

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed