Podatek, na katerega so Italijani najbolj pozorni ob nakupu testenin

Katere testenine pa vi najpogosteje izberete v trgovini?

Testenine sodijo med tista praktična živila, katerih vsaj en zavojček imamo doma skoraj vedno na zalogi. Zaradi preprostosti priprave in multipraktične uporabnosti se tudi pri nas zelo pogosto znajdejo na jedilniku, možnosti za kombiniranje z omakami so namreč skoraj neskončne.

V času karantene testenine marsikdo pripravlja sam. Seveda bi se kar strinjali, da so sveže in doma pripravljene gotovo najboljše, priznamo pa, da v običajnih življenjskih razmerah navadno posegamo po že pripravljeni, sušeni različici. Tisti, ki jo imamo lahko dolgo časa na zalogi.

Enake sestavine, druge oblike

Čeprav večina sušenih testenin, ki jih lahko kupimo v trgovini, vsebuje približno enake osnovne sestavine, se v resnici med seboj močno razlikujejo. Prva stvar, ki jo verjetno opazite, ko stojite pred polico, založeno s testeninami v trgovini, je, da so si različne po obliki. Italijani so glede tega, katere sestavine sodijo k določeni omaki, zelo strogi. In ker so testenine nekakšen zaščitni znak Italije, gre pri njihovi pripravi Italijanom seveda zaupati. Katera oblika testenin se najbolje poveže z različnimi omakami, lahko preverite tukaj.

Pri testeninah pa gre Italijanom zaupati tudi pri njihovem načinu priprave. Katerih napak ne smete početi, ko kuhate testenine, preverite tukaj. Našim sosedom velja prepustiti še eno odločitev v kuhinji. In to je izbira sušenih testenin, po katerih najpogosteje posežejo v trgovini. Oni bodo že najbolje vedeli, se strinjate?

Podrobnost, na katero so Italijani pozorni pri izbiri sušenih testenin, je način njihove izdelave. Če se le da, bodo v trgovini namreč izbrali tiste, na katerih piše, da so bile proizvedene z bakrenimi cevmi. Gre za počasnejši in dražji način izdelave, kakor če bi uporabljali teflonske nastavke, ki omogočajo hitrejšo proizvodnjo. Prednost bakrenih nastavkov pa je predvsem v teksturi testenin. Z njimi proizvedene imajo namreč bolj grobo teksturo, zaradi česar se omaka bolje oprime površine testenin. Naslednjič, ko boste torej v trgovini, bodite pozorni na oznake na embalaži. Po večini je na testeninah, ki so bile proizvedene na ta način, to označeno.

Katere testenine pa v trgovini najpogosteje izberete vi? Zaupajte nam v komentarjih na našem facebooku!

Preberite še: Osem napak, ki jih delate pri kuhanju testenin

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana