Tako se bo jedlo in pilo na poročni gostiji Meghan in Harryja

Ceremonija se približuje koncu, v kraljevi kuhinji pa je že vse pripravljeno za najboljši del – poročno gostijo.

Žal se bodo kamere ugasnile in spremljanja v živo bo kmalu konec, kljub temu pa nam je uspelo izbrskati nekaj informacij, ki govorijo o tem, kaj se bo dogajalo na bogato obloženih mizah poročnega slavja za zidovi gradu Windsor, ki se polnijo pod taktirko chefa kraljeve kuhinje Marka Flanagana. Ta ga je zasnoval v tesnem sodelovanju z Meghan in Harryjem, ki sta se udeležila večih pokušin jedi, narejenih posebej za to priložnost.

Preberite tudi: Kdo je slaščičarka, ki je spekla poročno torto Meghan in Harryju (VIDEO)

Še pred nekaj urami je 30-člansko kuhinjsko osebje takole zbrano pripravljalo šparglje za poročni sprejem …

Chef Mark je javnosti sporočil, da jedi ne bi mogli ustvariti iz bolj svežih sestavin, navdih pa so poiskali v letnem času. Za 600 gostov, prisotnih na sprejemu, in 200 tistih, ki so dobili svoj stol na večerji, bodo kuhali iz pridelkov bližnjih kmetij, predvsem Kenta, ki je poznan kot »vrt« Anglije in Norfolka, pa tudi posestva Windsor kraljice Elizabete. »Nobenega eksperimentiranja ne bo, držali se bomo klasike, a z modernim pridihom, vse bo preizkušeno,« je za Harpers Bazaar povedal Flanagan. Glavne sestavine bodo šparglji, grah, artičoke in paradižnik. Po poročanju časnika The Sun bodo pred glavnim delom postreženi majhni sladki in slani kanapeji in tudi sicer bo na sprejemu hrana na voljo v skodelicah, kar bo gostom in mladoporočencema omogočalo, da se bodo sproščeno družili.

Kot špekulirajo tuji mediji, naj bi vrhunske jedi poplaknili s toskanskim vinom tignanello, ki ga Meghan, tudi sicer ljubiteljica rdečih vin, naravnost obožuje, in po katerem je poimenovala tudi svoj lifestyle blog Tig. Spomnimo: na poroki Williama in Kate pa je bilo prisotno večinoma belo vino, rdeče so postregli le ob jedi z jagnjetino. Zagotovo pa vemo, kot piše Decanter, da bodo nazdravljali s prestižnim šampanjcem Pol Roger, pripravili pa so še koktajl, v katerega so zamešali bezgov sirup, prisoten tudi v poročni torti.

Priporočamo še: 13 stogih pravil obedovanja na britanskem kraljevem dvoru

Torta z okusom pomladi

Meghan si je zaželela sveže torte z okusom pomladi, smo izvedeli med neposrednim prenosom kraljeve poroke, ki so jo predvajali na BBC. In prav tako so pripravili v londonski slaščičarni Violet Bakery, ki je delila prve slike nastajanja tega poročnega simbola, pričarala pa jo je chefinja Claire Ptak. Ženin in nevesta ne bosta zarezala v klasično večnadstropno torto, kajti ta je razdeljena na več manjših tort, biskvit je prepojen z bezgovim sirupom, med plastmi pa se skriva limonov curd, skuhan iz soka rumenih sadežev, ki so dozoreli na Amalfitski obali, poroča Sky News. Premazana je s švicarsko masleno kremo z esenco bezga, krasi pa jo kar 150 svežih cvetov, ki rastejo v Angliji, med drugimi tudi potonike in vrtnice. Nastajala je kar pet dni, zanjo pa so porabili 200 limon, 500 jajc, 20 kilogramov moke, sladkorja in masla in 10 steklenic lokalnega bezgovega sirupa. In tukaj je tudi že prva fotografija poročne torte.

Foto: Kensington Palace

Naslovna fotografija: Reuters

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana