To so najboljši lokali s hrano v Ljubljani

Ta teden so objavili nove rezultate glasovanja za najboljše lokale v Ljubljani po mnenju uporabnikov spleta – vse skupaj pri­pravlja založniška hiša The Slovenija v okviru turističnih vodnikov In Your Pocket.

Restavracije s slovensko hrano

Taka glasovanja potekajo že od leta 2010, letos pa so za prestolnico, kjer je gastronomska scena še posebno cvetoča in uspevajoča, pripravili kar trinajst različnih kategorij, med drugim tudi za restavracijo s slovensko hrano. Takšni so rezultati spletnega glasovanja v tej kategoriji:

1. Slovenska hiša Figovec

2. Gostilna na Gradu

3. Druga violina

4. Šestica

5. Güjžina

Zmagovalci po kategorijah

Ker pa smo ravno pri seznamu, samo na hitro pregled zmagovalcev po kategorijah, ker je ravno priložnost in nas kot goste to vedno zanima.

Fine dining: Restavracija Cubo

Bistro: Gostilnica 5–6 kg

Poslovno kosilo: Ošterija Pr’ Noni

Balkanska hrana: Gostilna Čad

Picerija: Verace

Burgerji: Lars & Sven

Veganska ali vegetarijanska restavracija: Bazilika Bistro

Svetovna kuhinja: Cantina Mexicana

Azijska hrana: Sushimama

Zajtrki: Le Petit Cafe

Hitra hrana: Olimpija Burek

Naj restavracija v ljubljanski okolici: Dvor Jezeršek

Po Sloveniji

Z glasovanjem In Your Pocket pa si ne boste mogli veliko pomagati pri iskanju slovenske hrane v drugih mestih. Takole se velja orientirati: sodobno različico lokalnega boste najbrž našli v vsaki restavraciji z večjim ugledom in ambicijami, ki se ravno vnaprej ne deklarira kot predstavnica katere od tujih kuhinj. Dobro izhodišče je tudi seznam Gostilna Slovenija. Ta zajema naše celotno ozemlje in nanj so se uvrstile gostilne, pri katerih je razmislek o dobri domači hrani filozofsko jedro njihovega obstoja.

Preberite še: Odlična kremna juha z brokolijem in grahom

Fotografija: Getty Images

 

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana