Odprta Kuhinja

To so recepti in triki, ki so vas najbolj zanimali v letu 2019

Close-up image of female hands holding big loaf of white bread. Person in black apron in home kitchen background with wheat bread (Close-up image of female hands holding big loaf of white bread. Person in black apron in home kitchen background with wh
Odpri galerijo
A+   A-
Za nami je 365 dni, ki smo jih, kot se je le dalo, popestrili s kuharijo!



V preteklem letu smo se veliko družili in za nami je kar nekaj kuharske kilometrine, novih kulinaričnih trikov ter osvojenih, skuhanih in spečenih receptov. Pa veste, kaj je v preteklih 365 dneh najbolj zanimalo vas? Popolnoma so vas navdušili recepti za peciva, ki jih narežemo na kocke. Sladke kocke so bile tako najbolj brane v preteklem letu, radi pa ste pekli tudi piškote in potico.

A niste bili samo sladkosnedi. Navduševal vas je prekmurski paprikaš, izboljšati ste želeli svoj odnos z domačim pomivalcem, kuhali ste bučke, sarme in še bi lahko naštevali.

Na tem mestu bi se vam zato radi zahvalili za vaše zaupanje, družbo in deljenje nasvetov tudi z vaše strani. Želimo vam čudovito novo kulinarično leto in ... se beremo!

TOP 15 receptov za peciva, ki jih narežemo na kocke


Malo truda za velik izkupiček.

Delicious chocolate sponge cake with hazelnut and whipped cream layers, topped with cocoa powder
Delicious chocolate sponge cake with hazelnut and whipped cream layers, topped with cocoa powder

--

Odličen piščančji paprikaš po receptu iz najboljše prekmurske gostilne


Posebno dober bo, če ga boste skuhali v kotličku pod milim nebom.

A plate of delicious, creamy, chicken paprikash with egg noodles and red pepper.
A plate of delicious, creamy, chicken paprikash with egg noodles and red pepper.

--

VIDEO: Potratna potica – recept, ki je obnorel splet


Ena med slovenskimi ljubiteljskimi slaščičarji in slaščičarkami najbolj priljubljenih prazničnih slaščic je potratna potica. In marsikdo – si upamo zapisati večina? – sledi receptu Štefke Kop z Lovrenca na Pohorju. Najbrž tudi zato, ker je opremljen z videovodnikom po postopku. Do zdaj si ga je ogledalo več kot 16 tisoč ljudi.

ni podpisa
ni podpisa

-
-


Božični piškoti: TOP 35 receptov


Kaj je tisto, kar ustvari decembrsko vzdušje? Piškoti, seveda! Zbrali smo nešteto dobrih receptov, da bodo prazniki še bolj dišešči.

Biscuit Rennes au Chocolat pour Noël
Biscuit Rennes au Chocolat pour Noël

--

Napaka, ki jo delate pri uporabi pomivalnega stroja in ki vas stane nekaj denarja


Se tudi vi ustrašite, ko v naslovu piše napaka? Vsi delamo napake in če so takšne, ki jih lahko zlahka popravimo, je dobro, da pišemo o njih.

ni podpisa
ni podpisa

-
-


Bučke: TOP 30 receptov, ki vas bodo navdušili


Zelenjava, ki nas poleti popolnoma okupira.

ni podpisa
ni podpisa

-
-


Vse, kar morate vedeti za pripravo dobre sarme


Da bo ta res dobra, okusna in »zdravilna« – priprava po korakih.

ni podpisa
ni podpisa

-
-


Skrivna sestavina, ki bo izboljšala pire krompir


Morda boste presenečeni, a dve žlici te sestavine bosta popolnoma spremenili pire, kot ste ga vajeni.

ni podpisa
ni podpisa

-


30-minutni čokoladni piškoti, ki so nas sezuli


Tako okusni, da boste pekli le še takšne.

ni podpisa
ni podpisa

-
-


Čudežni kruh brez gnetenja, ki me nikoli ne razočara


Kruh, ki je pomenil prelomnico v mojih kuhinjskih navadah, se pripravi brez mesenja. Recepte, predvsem v tujih jezikih, najdemo pod imeni kruh brez gnetenja ali čeznočni kruh.



 

Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 6.1.2020 ob 18:01

Več iz te teme:

2019najbolje branonajbolj brani recepti

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.