TOP 5 kuharskih trikov, ki so vas najbolj navdušili v preteklem mesecu

Večna atrakcija je krompir na vse mogoče načine, sezonska pa kostanj, krasen sopotnik jesenskih družinskih večerov. Poskusite, kakšen način priprave je prepričal nas.

Tako na domačem štedilniku spečemo najboljši kostanj

Če ste se v teh dneh kaj potikali po gozdu, ste na tleh gotovo opazili množice ježic, iz katerih so že pokukali kostanji. Jesenski plodovi pa so prav tako na voljo tudi že v trgovini, zato ni razloga, da si jih ne bi privoščili. Navada prodaje kostanja na ulici seže kar nekaj desetletij nazaj in tisti, pečen v velikem bobnu in postrežen v papirnatem škrniclju, res v misli prikliče nostalgične spomine. Mi pa smo ugotovili, kako na domačem štedilniku pripraviti čisto takšnega, če imate le pri roki litoželezno posodo.

Najslavnejši pire na svetu

Kako v resnici pravilno pripravimo mednarodno uspešnico, kot je krompirjev pire? Poiskali smo recept pariške restavracije Jamin, ki je v osemdesetih letih prejela Michelinovo zvezdico, pravzaprav tri, in pire je bil tam glavna atrakcija, kroži celo anekdota, da je chef Joël Robuchon zaradi njega zvezdico tudi dobil. Vas zanima, kaj je bila njihova skrivnost?


Najboljši hrustljavi krompir, pripravljen v ponvi

Hitro pripravljen krompir iz ponvice, ki vas bo popolnoma navdušil s svojo hrustljavostjo.


Še en trik za lupljenje česna, ki pa v resnici deluje

V kuhinji so triki vedno dobrodošli, sploh takrat, ko z njimi izboljšamo jed ali pa prihranimo čas. Še posebej, če nam olajšajo kuhinjsko opravilo, ki ga morda ne maramo preveč. Lupljenje česna, na primer. Ker je česen odličen naravni antibiotik, ki deluje protivnetno, krepi imunski sistem in še bi lahko naštevali seznam njegovih zdravilnih lastnosti, ga je v tem času dobro čim več in čim večkrat zaužiti.


Trik za najboljšo sirovo omako, če pri roki nimate smetane ali mleka

Sirova omaka je nadvse univerzalna polivka, ki jo lahko uporabimo na vse možne načine. Prelijemo jo lahko čez popečen kos mesa, po vrhu kuhane zelenjave ali pa naredimo sloviti ameriški »mac’n’cheese«. V vsakem primeru navadno pripravimo mešanico sira, smetane in mleka in ko se vse skupaj zmeša in stopi, dobimo kremno teksturo, ki jo imajo še posebno radi otroci.

Preberite tudi: Kaj naredimo z bučami po noči čarovnic

Naslovna fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana