Nenavadni triki, ki delujejo pri majhnih kuhinjskih nezgodah

Ste se opekli?

H kuhanju spadajo tudi manjše nezgode. Marsikdaj se zaradi lakote ali navdušenja prehitro lotimo vročih jedi in se opečemo, spet drugič se okronamo s kakšno ureznino.

Ravno zaradi takšnih primerov je dobro obvladati osnove prve pomoči in pri roki vedno imeti kakšen obliž, preberite pa si tudi nekaj manj poznanih kuhinjskih trikov, ki vam bodo prihodnjič, ko boste nepozorno zasukali nož ali pozabili nadeti pekovsko rokavico, prišli še kako prav.

Sladkor za opečen jezik

Zdi se, da pri opečenem jeziku, ki ste ga namočili v vročo juho, ne pomaga prav nič, a v resnici lek za to nezgodo prav vsi hranite v kuhinjskih omaricah. Potrebujete namreč le žlico sladkorja. Stresite si ga na poškodovan jezik in počakajte nekaj minut. Sladkor bo omilil bolečino.

Med za pekovske nezgode

Ste prijeli za vroč pladenj? Pravijo, da pri manjših nezgodah pomaga med. Rdečo opeklino najprej ohladite pod tekočo mrzlo vodo, nato pa nanjo namažite sloj medu. Seveda to velja za lažje opekline. Če se boste močno spekli in bo rana odprta, raje obiščite zdravnika.

Balzam za ustnice pri mikrourezninah

Če ste v kuhinji naleteli na oster rob škatle ali se skeleče urezali po površini kože, bo bolečino pomagal omiliti balzam za ustnice s petrolejem, ki mu pravimo tudi vazelin. Nanesite ga na kožno povrhnjico in počakajte nekaj minut.

Fotografije: Thinkstock

Preberite še: Kako izbrati pravi model za pito?

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.