Trije preprosti triki, ki vam bodo olajšali pripravo jedi

Tako bo hitreje in enostavneje.

Maslo bomo lažje uporabili, če …

Maslo boste najlažje in najhitreje uporabili, če ga boste naribali. Tako vam ga ne bo treba segrevati oziroma čakati, da postane mehko. Tehnika se odlično izkaže pri sendvičih, saj je naribane koščke preprosteje namazati na kruh. Tako pripravljeno maslo je tudi prijetno na pogled – z njim lahko presenetite goste ali popestrite domači zajtrk. Obenem je to dobrodošel dodatek, če imate otroke – ti si bodo lahko s pomočjo ribežna brez težav sami postregli z maslom.

Tako bo testo hitreje vzhajalo

Ste zamesili testo, a vzhaja prepočasi? Proces lahko pospešite z mikrovalovko. Vanjo postavite kozarec vode in nastavite na najvišjo možno temperaturo za nekaj minut. Ko voda zavre, ugasnite pečico in vanjo postavite skledo s testom, ki ste ga pokrili s krpo, v njej pustite tudi kozarec z vodo. Zaprite vratca. Testo bo zaradi pare v pečici naraslo hitreje, kot če bi vzhajalo zunaj.

Poširana jajčka so lahko popolnega izgleda, če …

Za popolna poširana jajca ne potrebujete dragih modelčkov – le majhno plastično vrečko za vlaganje, denimo. Notranjost vrečke premažite z maslom ali oljem in vanjo ubijte jajce. Vrečko na vrhu zavežite, jo spustite v posodo z vrelo vodo in kuhajte tri minute.

Besedilo: A. J.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Trije preprosti triki za ostrejše kuhinjske nože

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana