Trik, kako ekspresno olupiti goro jabolk, ne da bi prijeli za nož

Saj vemo – vsi bi jedli štrudelj, pito ali čežano s smetano, a ni ga junaka, ki bi olupil jabolka. Iznajdljivi očka je na tiktoku pokazal, kako se jih lotiti kot za šalo.

Da bo te dni čim manj prepira okoli lupljenja jabolk, ki jih bomo potrebovali za zavitke, grmado, pito ali babko, smo se v uredništvu vprašali, kako pravzaprav to počnemo, da nam gre čim hitreje od rok. Še najboljši se nam je zdel namig, da jabolka krožno olupimo ob peclju in muhi, nato pa z lupilcem lupimo naravnost od peclja navzdol. To je precej hiter postopek, ki nas je spomnil na najhitrejši način lupljenja krompirja.

Nato smo pobrskali po zadnjih tiktok uspešnicah in se iskreno nasmejali, ko smo si ogledali, kako oče uporabnice omenjenega omrežja – @alidecosmo v sekundi opravi zadevo. Vzame električni vrtalnik, ga zapiči v sredino sadeža in istočasno, ko napravo vključi, v drugo roko pograbi ročni lupilec. Skloni se nad koš z organskimi odpadki, v katerega švignejo olupki, nato pa je glavna sestavina sladice že v ženinih rokah, da z njo opravi, kot veli recept.

Oglejte si njegovo pogruntavščino, zaradi katere ga je hčerka označila za genija, in – malo za šalo, malo zares – popestrite peko najljubših jabolčnih sladic.

Povzela M. D.
Fotografija: Freila/Getty Images

Onaplus.si: Ne boste verjeli, za kaj vse so dobre mandarine, pa tudi, kako uporabni so olupki
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana