Trik za dlje sveže limone, grenivke in pomaranče

Za vedno svežo zalogo zimskih vitaminov!

Jesenski presežki svežega sadja so že skoraj pošli, glavna zaloga zimskih vitaminov pa prihaja oblečena v agrume. Pozimi je slednje vedno dobro imeti pri roki. Pomaranče za prigrizek, limone za v čaj in grenivke za v solate, ki v mrzlih dneh še posebej teknejo, a kako poskrbeti, da bodo zaloge agrumov ostale sveže?

Verjetno že sumite, da imamo za vas pripravljen kakšen trik in prav imate.

Tako pravilno pospravimo agrume

Sveži agrumi so sočni in osvežilni, po nekaj časa pa se začnejo sušiti. Ker nihče ne mara na pol suhih pomaranč, je zato treba ukrepati takoj, ko jih prinesete iz trgovine. Da bodo ostali sveži in sočni, moramo poskrbeti, da jih shranimo v vlažnem prostoru, ker pa so pozimi naša stanovanja zaradi kurjave še bolj suha kot ponavadi, se bomo zatekli k hladilniku.

A le hladilnik ne bo dovolj. Potrebovali bomo še posodo z vodo. Vsa čarovnija je namreč v tem, da agrume postavite v posodo z vodo ter jih tako shranite v hladilniku. Tisti, ki bi želeli malce prihraniti na prostoru, pa lahko agrume zapakirate tudi v neprodušno zaprto vrečko za živila in jo prav tako položite v hladilnik.

V vodi shranjene pomaranče bodo ostale sveže tudi do treh mesecev! To pa je trik, kajne?

Priporočamo: 25 piškotov za veseli december

Fotografija: Getty Images
Vir: Food52

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed