Tako si zelo olajšamo lupljenje pomaranče

Lupljenje pomaranč je v teh dneh kar pogosto kuhinjsko opravilo, sploh, če želite v telo vnesti več vitamina C.

Med brskanjem po spletu včasih naletimo na tako dober trik, da nas prešine vprašanje, kako se tega nismo spomnili sami. Na družbenih omrežjih je namreč mogoče najti mnoge vsakodnevne bližnjice, ki nam prihranijo kakšno minutko. Pred časom smo na primer spoznali, kako ekspresno zmehčati maslo. S pomočjo youtuba smo se naučili poširati jajca v večjih količinah, pa ugotavljali, kako kar najhitreje olupiti kuhan krompir. Vas zanima, kaj je na sporedu danes?

Citrusi z veliko vsebnostjo vitamina C so na pohodu, zato bo trik, kako jih kar najhitreje in praktično olupiti, gotovo prišel prav. Če pomaranče lupimo le s prsti, je namreč malce zamudno, pa tudi ne ravno praktično. Zato si bomo pomagali z nožem, nato pa ekspresno opravili z lupino. Postopek gre takole.

Najprej z nožem odrežemo krog na obeh koncih pomaranče. Nato kroga vzdolžno povežemo z zarezo. Lupino nato z rokami primemo in zarezo potegnemo narazen. Pomarančni krhlji se lepo razvijejo in nato jih le še elegantno odtrgamo od lupine. Tak način je tudi zelo priročen, saj lahko pomarančo tako zaužijemo krhelj po krhelj, ne da bi njen sok pri tem kapljal po naših rokah.

In ko smo ravno pri pomarančah. Verjetno vam bo prav prišel tudi trik, kako doseči, da bodo kar najdlje ostale sveže. Na tej povezavi preverite, kako citrusom podaljšati rok trajanja in svežino.

Preberite še: Čokoladna omleta po schwarzwaldsko

Fotografija: Getty Images/Maria_Lapina

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed