Poglejte, kako najlažje odstranimo koščice iz češenj (VIDEO)

Nadvse preprost način, ki vam bo prav prišel predvsem takrat, ko se boste namenili pripraviti češnjev zavitek ali pito.

Letošnje leto nam je namenilo bogato sezono češenj ter se nam s tem malce odkupilo za pretekle dogodke, ki nam jih je ušpičilo. Drevesa so bogato obrodila, polne češenj pa so tudi stojnice na tržnice ter police v trgovini, zato lahko z njimi tudi veliko kulinarično ustvarjamo. Za vami smo že delili pet najbolj preprostih receptov, ki jih boste zdaj še raje uporabljali.

Aktualno: Češnje: peclji in koščice niso za v smeti

Češnje so nadvse zdrave in okusne in že same po sebi prava sladica, zato so odlične kar sveže. Težko pa se je upreti tudi češnjevim zavitkom, pitam in tortam. A ko se lotimo njihove priprave, nas najprej spreleti ugotovitev, da je treba rdečim plodovom za nadaljnje kulinarične podvige še odstraniti koščice. Obstajajo pripomočki, a se po njihovi uporabi še vedno zgodi, da v zavitku ugriznemo ravno v koščico. Da bi nam šlo to zamudno opravilo v prihodnje hitreje od rok, smo pobrskali po spletu in našli najboljši in najučinkovitejši način, kako se znebiti koščic.

Preprost način razkoščičevanja s pomočjo steklenice in paličice

Na spletu smo zasledili odličen in iznajdljiv video, kako razkoščičiti češnje, ne da bi za to potrebovali kakšno posebno napravo. Pri roki bo treba namreč imeti le prazno steklenico in paličico, s katerimi navadno jemo azijske jedi. Namesto nje pa lahko uporabite tudi svinčnik ali paličico za ražnjiče.

Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, posamezno češnjo postavimo na vrh steklenice, odstranimo pecelj in skozi njegovo mesto porinemo paličico. Koščica bo tako padla v steklenico, razkoščičena češnja pa bo ostala na vratu. Postopek nato ponovimo pri vseh češnjah in zelo hitro bomo imeli polno steklenico koščic. Prav tako pa tudi polno skledo češnjevega mesa, ki je tako pripravljeno za nadaljnjo pripravo.

Preberite še: VIDEO: Preprosta češnjeva prepletenka vas bo navdušila

Fotografija: gorchittza2012/Getty Images

Deloindom.si: Slovenija se segreva bolj od povprečja
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana