Natečaj: zbiramo OK-recept z grozdjem!

Ne, ni še konec dopustov. Samo malce vas začenjamo spominjati na našo akcijo zbiranja OK-receptov. Avgusta so naši poštni predali znova odprti za vaše predloge.

To so drugi predali kot tisti, v katerih imamo nagrade. Vsak mesec najboljšim razdelimo bone v vrednosti 120, 60 in 40 evrov. Avgusta nas zanima tole: kaj znate skuhati z grozdjem?

Julija vsako leto naredimo premor: naši kuharji z BIC Ljubljana so na dopustu, tudi mi smo opazili, da poleti zanimanje za našo akcijo nekoliko upade. Razporedimo se po različnih počitnicah, kuhinja nas zaradi vročine začne malo odbijati … Razumemo vas. Tudi mi tako čutimo.

Ampak zdaj pa vas vabimo: če ste se odpočili in nabrali novih moči, nam lahko predlagate kakšno dobro jed, ki pomembno vključuje grozdje. Mi jih prav veliko ne poznamo: spomnili smo se zavitkov z listi trte, jurkine marmelade, kaj drugega pomembnega pa že skoraj ne. Pomagajte nam nekoliko razširiti obzorja, bralci pa vam bodo tudi hvaležni: saj veste, pred skoraj vsako slovensko hišo, ki ima vsaj za ped vrta, rasteta prijubljena izabela ali jurka. In skoraj ni krajev, kjer bi bile razmere preveč trde, da ne bi rodili. Nekaj časa zobljemo, potem nenadoma ne gre več, zdi pa se nam škoda, da bi se pri nas gostile samo vse občinske ose.

Torej: pošljite nam kakšen OK-recept, ki vključuje grozdje, pravzaprav vse, kar povezujemo z vinsko trto. Lahko je tudi navodilo, kako s trtnim lesom kaj dobro spečemo ali odimimo.

Zbiramo do zadnjega petka v mesecu, to avgusta pride na 25. V tednu po tem pa, kot ponavadi, skuhamo z bicovci, ocenimo in razdelimo nagrade. Vaše prijave zbiramo tukaj.

Naslovna fotografija: Thinkstock/myth

Preberite še: Pivo – najboljši recepti naših bralcev

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.