Vse, kar še niste vedeli o piškotih oreo

Večina verjame, podatki pa temu kimajo, da so to najbolje prodajani piškoti v vsej zgodovini človeštva.

Naprodaj v več kot sto svetovnih državah

Oreo, na videz čudni črni piškot z belo sredico, se je rodil istega leta, kot je potonil Titanik, kar pomeni, da letos praznuje 105. rojstni dan. Do današnjega dne pa so jih prodali več kot 500 milijard. Nič čudnega: ob stoletnici, ko so zbirali zanimive podatke o tem kosu ameriške pravzaprav že kar popularne kulture, so ugotovili, da je naprodaj v več kot sto svetovnih državah. To lahko samo potrdim – preden sem jih prvič videla v Sloveniji, kamor so zašli dokaj pozno, so mi pogosto reševali kožo na potovanjih, v neverjetno odmaknjenih krajih. Po pravici povedano, vedno so bili v mojem nahrbtniku in so tako v moji družini postali znani pot »potovalni piškoti«; kadar kje ni bilo hrane ali je bila videti, kot da bo s seboj prinesla hude probleme – lop po piškotih.

Brez sestavin živalskega izvora

Menda kar priljubljen med vegani, med drugim zato, ker je veganstvo prehranjevalna smer, ki je v vzponu, v tem piškotu pa ni niti ene same živalske komponente.

Baha se z 2,3 milijoni sledilcev na instagramu

Je pa oreo tudi marketinški fenomen, kajti ekipa, ki zanj skrbi na področju družabnih medijev, je postavila nekaj pomembnih mejnikov, ki jih študentje oglaševanja verjetno podrobno proučujejo; na instagramu ima oreo 2,3 milijona sledilcev (sam pa sledi devetim – ljudem, ne milijonom). Pred leti se je vpisal tudi v knjigo rekordov; ena njihovih objav je leta 2011 v enem dnevu dobila skoraj 115.000 všečkov.

Prodanih že toliko piškotov, da bi po njih lahko šestnajstkrat splezali na Luno

Pa še priljubljene primerjave z znanimi razdaljami: če bi drug na drugega naložili piškote, ki jih prodajo v samo enem dnevu, bi dobili skoraj 140 naklad, visokih kot najvišja gora na svetu. Kaj pa Luna? V sto letih so jih prodali toliko, da bi po njih, znova naloženih drug na drugega, lahko šestnajstkrat splezali nanjo.

Preberite še: Jejmo ribe – Štirje napotki za pripravo

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.