Zakaj nekateri recepti tako poudarjajo sobno temperaturo masla in jajc

Ste se kdaj vprašali?

Toda zakaj je toliko receptov, v katerih poudarjeno navajajo, da je treba uporabiti maslo ali jajca sobne temperature? Zato, ker recept zahteva jajčno ali masleno emulzijo, tudi če to eksplicitno ne piše. Ta pa se bolje ustvarja, kadar je oboje na sobni temperaturi – in tako se emulzija lažje poveže s preostalim testom, na primer. Rešitev je preprosta: jajca in maslo odložite nekam v kuhinjo, ne na vroče mesto, vsaj pol ure preden boste oboje potrebovali. V tem času se bo temperatura najverjetneje že prilagodila prostoru. Vedite: premrzlo maslo se ne bo nikdar dobro povezalo s sladkorjem, celo recept vam lahko propade zaradi tega.

Preberite še: Kako jajca segreti na sobno temperaturo v nekaj sekundah in Štirje načini, da se bo maslo hitreje zmehčalo

Fotografija: Getty Images

Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed