Odprta Kuhinja

Zanimiv način priprave jajc, ki navduši

Odpri galerijo
A+   A-
Imate radi jajca?



Gotovo ste jih poizkusili pripraviti že na vse možne načine. Od običajnih omlet do tistih na oko. In da ne pozabimo poširanih, seveda! Skratka, jajca so po vsem svetu nadvse priljubljeno živilo, največ pa jih pojemo za zajtrk. In ko smo mislili, da smo videli in preizkusili že vse, smo na spletu naleteli na nekaj novega. Jed je videti kot ljubka pomanjšana različica jajc na oko, do tega pa pridemo tako, da jajca za nekaj časa pred peko postavimo v zamrzovalnik.
Preberite še: Super trik: Tako lahko iztisnete limono brez vseh pripomočkov

Navodila so torej takšna: jajce postavite v zamrzovalnik za nekaj ur, da popolnoma zamrzne. Nato ga vzemite iz zamrzovalnika, ga za nekaj minut potopite v toplo vodo in olupite. Zamrznjeno olupljeno jajce nato narežite na kolesca (za to boste potrebovali oster nož), ta pa preložite na ponev in pecite, kot bi pekli jajca na oko.

Nastala bodo miniaturna jajca na oko, ki vas bodo navdušila. Pa dober tek!
Priporočamo še: 5 odbitih ginov iz ljubljanskih lokalov

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 1.4.2019 ob 08:04

Več iz te teme:

jajca

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.