Zaradi tega videa boste jagode oprali povsem drugače kot doslej

Fotografija: ZapikanStudio/Getty Images

Sezona jagod se je začela, še preden pa zaužijete te dišeče sadeže, jih obvezno namočite v slani vodi, opozarja uporabnica tiktoka.

Ste si letos že privoščili jagode? Na tržnici in v trgovinah se je že začela sezona in nakupu spomladansko dišečih košaric se je res težko upreti. Preden pa jih zaužijete, jih ne pozabite dobro oprati, opozarja uporabnica tiktoka. Ko boste videli eksperiment, ki ga je naredila, jih namreč nikoli več ne boste želeli jesti, ne da bi jih prej temeljito očistili.

O čem govorimo? Tiktokerka Krista Torres je objavila video, v katerem svari pred majhnimi živalcami, ki lahko bivajo v jagodah. Pravzaprav gre za prave pravcate črve, ki, ko jagode namočimo, prilezejo na njihovo površje. Ob prizoru, ki ga Krista pokaže v videu, se človek kar malce zgrozi ob misli, da je do zdaj verjetno zaužil kar precejšnje število teh gomazečih se bitij. Kaj storiti, da se jih znebimo?

Slana kopel, ki črve privabi na površje

Če ste bili do zdaj prepričani, da je dovolj, če jagodo za nekaj sekund podržite pod tekočo vodo, je čas, da spremenite svojo navado. Prihodnjič, ko jih prinesete iz trgovine, najprej napolnite skledo za solato z vodo in ji dodajte žlico soli. Dobro premešajte, da se raztopi, nato pa v slano tekočino namočite jagode. Pustite jih, da se namakajo vsaj 30 minut.

Med tem poizkusom je Torresova ugotovila, da v jagodah lahko prebivajo črvički, ki med namakanjem prilezejo na površino jagod. Zato jih po tem koraku vedno še temeljito operite in splaknite pod tekočo vodo. Gotovo si ne želite, da bi zaužili gomazeče prebivalce jagod, drži? Mi bomo odslej na podoben način prali tudi druge sadeže, ki jih  prinesemo iz trgovine ali s tržnice.

Preberite še: Tako izboljšate jagode iz trgovine, ki nimajo okusa

Povzela: E. N.

Fotografija: ZapikanStudio/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana