Zelenjava in sadje, ki ju lahko posadite iz gospodinjskih ostankov

Ne zavrzite vseh ostankov! Z malce truda, iznajdljivosti in pozornosti lahko iz njih zrasteta zelenjava in sadje. Domače je najboljše!

V kuhinji se kaj hitro nabere embalaža in steklovina, še največ pa imamo opravka z biološkimi odpadki. Zakaj krompirjevih olupkov ne smemo metati v smeti, smo že pisali, a slednje niso edini gospodinjski ostanek, ki ga je dobro reciklirati.

Uporabnih je tudi kar nekaj drugih ostankov, predvsem zelenjava in sadje. Danes pišemo o tistih, ki jih lahko kar takoj ponovno uporabimo, da bo iz njih zrasla nova rastlina. Preverite spodaj, dodajamo pa tudi video!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blossom (@blossom) on

Korenina ingverja

Če vam je v hladilniku ostala korenina ingverja, ki je niste porabili, jo lahko uporabite za nastanek nove rastlino. Posadite jo v lonček z zemljo, postavite ga na sonce in veliko zalivajte.

Star krompir

Če imate krompir doma predolgo, bo ta iz gomolja pričel poganjati bele poganjke. Te ponavadi odstranimo, če želimo uporabiti krompir, mi pa predlagamo, da jih pustite pri miru in cel gomolj krompirja posadite v lonček za rože, kot je prikazano v zgornjem videu. Kmalu bo zrasla nova rastlina.

Bučna semena

Bučna semena lahko posadite takoj, ko jih izdolbete iz buče. Najbolje je, da jih posadite v jajčno lupino, saj jih boste tako lahko preprosto presadili na vrt, ko bodo iz zemlje pogledale male rastlinice. Do takrat pa jih postavite na sončen in topel kraj.

Koščice češenj

Tudi češnjevo koščico lahko ponovno uporabite. Posadite jo v jajčno lupino, da jo boste tako kot bučo lahko kmalu posadili zunaj.

Semena paprike

Ko narežete papriko, odstranite vrhnji del in semena shranite v suhi jajčni lupini. Po šestih do osmih tednih jih posadite v zemljo ter opazujte, kako iz nje raste nova rastlina.

Fotografija: Getty Images
Vir: Country Living

Preberite še: Zakaj krompirjevi olupki nikakor niso za v smeti
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed