Živahni okusi in svežina Sredozemlja s Sparom

Poleti se v naše kuhinje prikrade sonce, z njim pa sočno sadje, pisana zelenjava, ribje dobrote in sveža zelišča. Vam je vse to, združeno v lahkih obrokih in osvežilnih okusih, všeč? Potem vam bo mediteranska kuhinja pisana na kožo, poleg tega pa je tudi dobra za vas. Po najrazličnejša živila sredozemske kuhinje vabljeni v SPAR!

Številne prednosti mediteranske kuhinje

Mediteranski način prehranjevanja je pravi sinonim za prehrano, ki najbolj upošteva smernice pestrega in uravnoteženega načina prehranjevanja. Kaj je zanj značilno?

Lokalna in sezonska živila,
– živila pretežno rastlinskega izvora (zelenjava, sadje, stročnice, polnozrnata žita, oreški in semena),
oljčno olje, ki vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobe, predvsem oleinsko kislino, ki je pomembna za zdravje srca, saj zamenjava nasičenih maščob z nenasičenimi v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi,
zelišča, ki obroke popestrijo, osvežijo in poudarijo njihov okus (tako lahko zmanjšamo tudi porabo soli),
ribe,
– zadostna količina tekočin – vsaj 2 l vode na dan (otroci pa 1 l).

Tako boste zaužili veliko prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov, nasičene maščobe pa boste lahko zamenjali za nenasičene. Za zdrav življenjski slog pestri in uravnoteženi prehrani dodajte tudi telesno aktivnost in dovolj gibanja na svežem zraku.

Po živila sredozemske kuhinje v Spar

Po vse specialitete, barvitost, svežino in okuse mediteranske kuhinje ste vabljeni v trgovine SPAR in INTERSPAR! Na Sparovem portalu www.jedel.bi pa lahko vsi, ki za kuhanje mediteranskih specialitet potrebujete navdih, poiščete veliko zanimivih, okusnih in lahkih receptov. Zakaj ne bi pripravili mediteranskih testenin, solate, krompirja ali pa polente? Dober tek in veselo odkrivanje sredozemske kuhinje vam želimo!

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed