Žvečilni gumi v laseh ali na oblekah? To je preprost trik za odstranjevanje z živilom iz kuhinjske omarice

Sploh, če imate majhne otroke.

Ste že kdaj v svoje lase ujeli žvečilni gumi? Ali pa se je to zgodilo komu od vaših bližnjih? Potem veste, da gre za precej neprijetno situacijo, ki pa v resnici ni tako grozna, kot se zdi na prvi pogled. Že res, da je žvečilni gumi precej trdovratna snov, ki, kot najdemo na Quori, v naravi za razgradnjo potrebuje tudi do 500 let.

A ker ga v laseh seveda ne želimo in poskušamo težavo čimprej razrešiti, nihče ne more počakati na razgradnjo snovi, ki je na las podobna gumi na čevljih. Zato se bomo problema spet lotili na praktičen način. Zanimalo nas je, kaj iz naše kuhinje bi uspelo odstraniti žvečilni gumi.

Pobrskali smo po spletu in seveda nismo bili razočarani. Našli smo trik, ki deluje! Pravzaprav gre za živilo, ki ga hranimo v kuhinjski omarici in si ga, sploh zadnja leta, ko je precej v modi, z veseljem privoščimo v kombinaciji s slaščicami ali v jutranji kaši.

Heroj tokratne težave je, nič drugega kot, ne boste verjeli, arašidovo maslo! Če se je žvečilni gumi ujel v lase, prilepil na oblačilo ali preprogo, mogoče celo na čevelj, ga preprosto namažite z arašidovim maslom. Žvečilni gumi bo po nekaj sekundah izgubil svojo lepljivost in tako ga boste lahko lažje odstranili od tam, kjer ne bi smel biti.

Težava je tako rešena, ker pa se zgornja nesreča največkrat pripeti otrokom, vi pa bi se radi izognili nanašanju kemikalij na njihove lase, z arašidovim maslom elegantno rešite problem na popolnoma naraven način.

Preverite še: Čokoladni pečeni krofki s praženimi lešniki

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana