Eko meso tudi za praznično pojedino

Decembrski prazniki imajo poseben čar. Od bogato okrašenih mestnih središč vse do praznične pojedine, pri kateri se zbere vsa družina. Božično kosilo ali večerja naj bosta nekaj posebnega. Jedi naj bodo dovolj raznolike – zaradi obilice vsega, kar pojemo, naj bodo čim manj mastne. Še vedno pa velja stara slovenska modrost: Jejmo vsega po malem, a tisto zares dobro.

Uravnoteženi prehrani moramo še toliko več pozornosti nameniti med prazniki, ko pojemo več in pripravljamo obilnejše pojedine. V svoje obroke je poleg mesa vsekakor pomembno vključiti tudi druga živila, kot so sadje, zelenjava, polnozrnati izdelki in stročnice. Tako ustvarjamo čim večjo raznolikost in optimalen vnos živil. Kadar pa se najbolj navdušimo nad okusno pečenko, zrezkom ali drugo vrsto rdečega mesa, pa bodite pozorni na njegovo kakovost in poreklo.

Zakaj v prazničnem času ne bi razvajali svojih najbližjih z ekološko govedino

Ekološko meso je bolj pusto, manj kalorično, vsebuje do 4x več vitamina E, je bogat izvor vitamina B12, cinka, železa in ima visoko vsebnost omega-3-maščobnih kislin. Dodatno vsebuje večji delež konjugirane linolne maščobne kisline, ki znanstveno dokazano deluje antikancerogeno.

Vzreja živine poteka sonaravno, na pašnikih, brez pesticidov in gensko spremenjenih organizmov. Znak Izbrana kakovost – Slovenija vam zagotavlja najvišjo kakovost, slovensko poreklo s kratkimi verigami in dodatne kontrole mesa. Pred nakupom domačega eko mesa preverite tudi, ali je bilo ves čas ustrezno hlajeno. Še bolje je, če vam ga ponudnik v obliki zagotavljanja hladne verige preda »iz roke v roko«. Tako boste prepričani, da je meso resnično neoporečno. Zakaj? Ker tako najbolj zmanjšate tveganje, če načrtujete pripravo mesnih jedi, ki jih ne spečete do konca oziroma zaužijete kar surove – denimo karpačo, tagliate, tatarski biftek ali steaki, ki jih ne prepečete (manj kot »well-done«).

Ekodar je vodilni pri ponudbi in dobavi po vsej Sloveniji

Ekološko meso pod znamko Ekodar je sinonim za kakovostno, 100-odstotno slovensko goveje in telečje meso in mesne izdelke v Sloveniji. Kmetijska zadruga Šaleška dolina je že pred desetletjem začela povezovati prve slovenske ekološke rejce z odkupom ekološke goveje živine v Savinjski dolini, na Koroškem, Pohorju, Kozjanskem in v Zasavju ter popolnim nadzorom kakovosti in sledljivosti v celotni verigi: kmet–zadruga–predelava–dostava. Vsak kos mesa je sledljiv vse do eko rejca.

Izdelke Ekodar je mogoče kupiti v izbranih supermarketih po Sloveniji (Interspari v Ljubljani in Mariboru, Hipermarketi Mercator, prek Zavoda Stonoga v Kranju; celoten seznam na tej povezavi). Še lažje pa je meso in mesne izdelke naročiti kar v spletni trgovini www.ekodar.si. Dostava v vse večje kraje po Sloveniji je brezplačna. Z vami se ekipa dostavljavcev dogovori glede točnega datuma in ure prevzema, ki vam ustreza. Vse eko meso je v obratu prevzeto ustrezno ohlajeno na 0–4 °C, nato pa na isti temperaturi v neprekinjeni hladni verigi prepeljano do vas.

Pridružite se številnim kupcem izdelkov Ekodar, ki meso po novem naročajo kar po spletu. Nakup od doma – dostava na dom. Zanesljivo, enostavno in z zaupanjem, ki ga potrjuje tudi certifikat Izbrana kakovost – Slovenija.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana