Kuharski triki, s katerimi bo vsaka vaša jed odlična

Za vas smo pripravili mali priročnik trikov, ki vam bo pomagal, da bodo vaše jedi naravnost fantastične. Da, tudi vi lahko postanete pravi kuharski šef.

Nihče se ne rodi z znanjem, ki ga imajo veliki kuharski mojstri, lahko pa počasi, z vztrajnostjo in kančkom radovednosti izberete pot, ki vas bo popeljala v pravi kuharski raj.

Če se v domači kuhinji počutite precej tuje in z negotovostjo pogledujete v knjigo receptov, bodite brez skrbi. S pomočjo naših trikov vam bo uspelo pripraviti najrazličnejše specialitete. Sledite našim zmagovitim desetim in se prepustite kuharskemu ustvarjanju.

 

 

Nabrusite nože

Vsak mojster pri svojem delu potrebuje zanesljive pripomočke, ki mu bodo olajšali delo. Tako je tudi v kulinariki. Od posode, osnovnih mešalnikov in seveda vrhunskih nožev. Prav ti so ključni pri pripravi jedi, saj vam bodo olajšali rezanje in sekljanje.

Mise en place

To je francoski izraz, ki v prevodu pomeni »vse na svojem mestu« oziroma »vse pri roki«. V praksi to pomeni, da imate med kuhanjem vedno vse na dosegu roke. Stehtajte in narežite sestavine, pripravite vse posode in druge pripomočke. Tako bo kuhanje prava poezija, brez kaosa in skakanja z enega konca kuhinje na drugega.

Izbor sestavin

Končni rezultat na krožniku je odvisen tudi od sestavin. Izberite kakovostne in izbrane izdelke, ki bodo vašim jedem dodale pravi okus. Zaupajte lokalnim pridelovalcem in priznanim blagovnim znamkam.

 

 

Začimbe

Spoznajte začimbe in zelišča, ki spadajo v določeno jed. Vohajte jih in okušajte. Ustvarite si svojo paleto, s katerimi boste najraje popestrili vaše specialitete.

Pa še pomembno pravilo: suhe začimbe dodajamo na začetku priprave, sveže pa na koncu.

Priprava mesa

Preden svoj kos mesa postavite v ponvico, ga vedno dobro posušite  s papirnatimi brisačami. Tako se boste izognili temu, da bi se prijelo na dno posode, hkrati pa boste omogočili, da se bo zunaj lepo hrustljavo zapeklo, v notranjosti pa ostalo lepo sočno.

Predlagamo tudi, da kupite kuharski termometer, s katerim boste lažje ugotovili, kdaj je meso dovolj kuhano oziroma pečeno.

In še zadnji trik: preden zarežete v hrustljavo pečeno pečenko, vedno počakajte nekaj minut, da se ohladi.

Testenine

Kuhanih testenin ne spirajte s hladno vodo. Edina izjema je pri pripravi testeninske solate.

Sicer pa kuhane testenine vedno stresete v lonec k omaki, premešajte in po možnosti dodajte še nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale. Tako se bodo vsi okusi med sabo še bolje povezali.

 

Omako obogatite z maslom

Francoski kuharji temu pravijo moneter au beurre. Omaki na koncu kuhanja vedno dodajte maslo. Rezultat: bogatejši okus in boljša tekstura.

Okušajte!

Ne zaupajte na slepo samo recepturi, dodajte svoje okuse in svojo jed med kuhanjem ves čas dopolnjujte in popravljajte.

Tehtanje sestavin pri peki

V slaščičarstvu se ne zanašajte preveč na svoje občutke. Tukaj je res ključno, da vsako sestavino dobro stehtate. Že en gram lahko spremeni celotno strukturo in okus sladice.

 

Olajšajte si delo z mešanicami Fant

Brez skrbi, če ste še vedno v dvomih, kako bi se spopadli z jedmi. Imamo še glavnega aduta, ki vam bo zelo poenostavil pripravo vrhunskih specialitet.

Mešanice začimb Fant vam bodo omogočile, da bo kuhanje veliko lažje in hitrejše. Obogatile bodo vaše kulinarične stvaritve, dolžina priprave obroka pa se bo občutno skrajšala. Pri tem je popoln okus jedi zagotovljen!

Izbirate lahko med različnimi mešanicami, ki so prilagojene različnim okusom in receptom. Mešanice Fant vam bodo pomagale pri pripravi najbolj tradicionalnih specialitet, kot so polnjene paprike, gobove juhe in čufti.

Letošnje poletje pa se boste lahko predali tudi mednarodnim okusom in eksperimentiranju. Najnovejše mešanice Fant vam bodo zagotovile pravo kulinarično potovanje na različne kotičke sveta: v Azijo, Rusijo, Mehiko in Španijo.

Fant Beef Stroganoff, Fant Paella, Fant Chicken Wok, Fant chili con carne in Fant tortilja: to bodo postali vaš najljubši kuharski pomočniki in vaše skrito orožje za fantastična kulinarična doživetja v družbi vaše najljubše klape.

mešanicami Fant ste lahko vedno brez skrbi, saj ne vsebujejo ojačevalcev arome.

Kaj še čakate?

Zagrabite vašo najljubšo mešanico Fant in se podajte v nove kulinarične avanture. Da pa bodo vaši naslednji kuharski podvigi še lažji, preverite naše predloge za recepte, ki vam bodo takoj prebudili željo po raziskovanju sveta:

Hitro kosilo iz voka: pražen piščanec z zelenjavo, arašidi in rižem

Odlična paella, ki vam bo popestrila poletne večere

 

Ekspresno hitre mesne kroglice stroganov

 

 

 

 

Naročnik oglasne vsebine je Podravka

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed