Lahka tunina solata za pomladne dni

Ana Žontar Kristanc svetuje lahkotni obrok z Rio mare Leggero.

Ana Žontar Kristanc, aktivna ženska, mamica in blogerka, svojo kreativno žilico izraža pod imenom Anina kuhinja. Tokrat nam je v sodelovanju z Rio mare predstavila bogato, a lahkotno in zelo okusno solato s tunino Rio mare Leggero, mlado čebulico, grškim jogurtom in svežimi kumarami.

»Recept je odličen za sezono piknikov,« predlaga Ana in dodaja: »Zaradi svoje lahkotnosti in enostavne prebavljivosti je tunina solata z Rio mare Leggero enkratna odločitev predvsem za tiste, ki imajo težave z napihnjenostjo ali pa želijo pred poletjem izgubiti še kakšen kilogram.« Recept za osvežilno solato je Ana delila tudi na svojem blogu Anina kuhinja.

Uravnotežena in pravilna prehrana je ključna pri vašem dobrem počutju in zdravju, zato je priporočljivo, da so ribe na vašem krožniku vsaj 2-krat tedensko. Te so namreč bogat vir beljakovin in v vaš organizem vnašajo esencialne maščobne kisline omega 3. Tunina Rio mare je idealna za vse, ki nimajo priložnosti, da bi vedno zaužili svežo ribo, saj je dokazano, da ohranja enake hranilne vrednosti in s tem pripomore k ohranjanju zdravega srca in ožilja (preverite več zdravstvenih nasvetov).

Pripravljena jed je odlična popestritev dneva, primerna pa je tudi kot zdrava malica.

Ana s svojim kreativnim receptom za lahko tunino solato z mlado čebulico in grškim jogurtom, ki je postrežena na kolobarjih sveže kumare, tako predstavjla odličen način, kako ohranjati zdrav življenjski slog s pravilnim prehranjevanjem, ob tem pa zagotavlja tudi osvežitev v teh prijetnih pomladnih dneh. »Solata je sestavljena iz samih zdravih sestavin, a je kljub temu zelo okusna, da boste uživali v vsakem grižljaju,« pojasnjuje Ana. Popoln okus ji dodatno zagotavlja Rio mare Leggero, ki vsebuje čisto malo ekstra deviškega olja in ima v primerjavi s standardno tunino v oljčnem olju za kar 60 % zmanjšano vsebnost maščob – ena pločevinka namreč vsebuje le 120 kalorij.

VIDEO: Celoten Anin recept za slastno solato s tunino Rio mare Leggero, mlado čebulico, grškim jogurtom in svežimi kumarami je na blogu Anina kuhinja oz. v videoreceptu.

Prav tako ne zamudite Rio mare Leggero in Rio mare Natura SMS nagradne igre, v kateri se lahko maja in junija vsak teden potegujete za glavno nagrado –aktivno zapestnico MIO MiVia™ Essential 350, ki poskrbi za še preprostejše upravljanje našega zdravega življenjskega sloga. Obenem lahko s sodelovanjem prejmete tudi tedenske pakete slastnih izdelkov Rio mare v vrednosti 20 evrov. Ob nakupu Rio mare Leggero ali Natura in še enega izdelka Rio mare po vaši izbiri ne pozabite poslati SMS-sporočila s ključno besedo RIOMARE in številko računa na številko 3131, nato pa le še držite pesti, da bo sreča na vaši strani.

Za več receptov z izdelki Rio mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana