Okusi Mehike s skušo po receptu Ane Žontar Kristanc

Koruzne, pšenične, pirine ali polnozrnate, katere tortilje pa imate vi najraje?

Ali ste vedeli, da tortilje poznamo že iz časov pred našim štetjem, natančneje 10.000 let pr. n. št., ko je neki kmet za svojega lačnega gospodarja naredil prve tortilje iz koruzne moke? Kmalu je to postala priljubljena, tradicionalna jed v severnoameriški in mehiški kulturi, saj so jih uporabljali kot kruh, vanje pa so lahko zavili najrazličnejše okusne lokalne sestavine.

Koruza je kljub pšenici in rižu, ki so ju v Mehiko pripeljali Španci, ohranila status najbolj priljubljene sestavine za pripravo slastnih mehiških obrokov iz tortilj. In prav koruzne tortilje obožuje tudi Ana Žontar Kristanc, aktivna mamica in kulinarična navdušenka, ki jih večkrat pripravi tudi sama doma, tisti pravi prijetno pikantni okus Mehike pa jim prida s skušo Rio Mare Messicana. Njena tokratna kulinarična kreacija so zapečeni topli tortiljini zvitki s špinačo, skušo in zeleno pomako, za katere boste potrebovali le 15 minut.

Preverite, s kakšnim enostavnim in hitrim receptom je tokrat presenetila svoje najdražje.

»Prav zaradi svoje funkcionalnosti in preprostosti so tortilje odlične, da vanje dodamo kakovostne in okusne sestavine. Slastne so s skušo Rio Mare Messicana, lahko pa uporabite tudi skuše Rio Mare v drugih omakah. Velikokrat jih uporabim v svojih obrokih, sploh v tistih, ki jih odnesem s seboj, saj odlično ohranjajo svoj okus. In vsakič, ko jih vzamem s seboj, moja malčka že navdušeno komaj čakata, kdaj bo čas za kosilo. Oblizneta prav vse svoje prstke,« je povedala Ana in dodala, da so skuše Rio Mare v različnih omakah večkrat na jedilniku njene družine.

Skuša Rio Mare Messicana vsebujejo le najboljše, ročno obdelane fileje, brez kosti in kože, ki so skuhani s kakovostnimi sestavinami. »Skuša Rio Mare Messicana je hranljiva in res fantastična. Obožujem dodan rdeči fižol, koruzo in kremno, paradižnikovo omako, ki je rahlo pikantna, a še vedno povsem primerna tudi za otroke,« je še povedala Ana.

Recept za zapečene tople tortiljine zvitke s špinačo, skušo in zeleno pomako je Ana delila tudi na svojem blogu Anina kuhinja.

Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed