Priznanje Thai SELECT za pristno tajsko kuhinjo odslej tudi za slovenske restavracije

Dežela nasmehov, dežela svobodnih … Tajska je znana po številnih različnih imenih in svojih naravnih in kulturnih bogastvih. Večina se nas najprej spomni na turkizno morje s prelepimi peščenimi plažami, mogočne slone ali pa na nešteto templjev, ki krasijo Tajsko. Nikakor pa ne moremo mimo izvrstne in edinstvene tajske kuhinje. Zagotovo gre za eno izmed najbolj priljubljenih kulinaričnih doživetij. Odslej bomo tudi v Sloveniji pod oznakami Thai SELECT lahko prepoznali najbolj pristne in kakovostne tajske jedi, ki nam bodo pričarale pravo doživetje Tajske.

Tudi, če v bližnji prihodnosti ne nameravate obiskati Tajske, vseeno lahko okusite avtentično tajsko hrano, saj je tajska kuhinja že pred leti našla pot tudi v našo deželo. Zdaj pa izbor Thai Select za priznanja za najbolj pristno in kakovostno tajsko hrano skrbi za to, da boste vedeli, kje v Sloveniji lahko okusite najbolj pristne tajske jedi.

Thai SELECT je uradno kulinarično priznanje Kraljevine Tajske

Thai SELECT je priznanje, ki ga podeljuje Ministrstvo za gospodarstvo vlade Kraljevine Tajske in s katerim jamčijo za avtentični tajski okus tajskih sestavin in jedi na Tajskem in po svetu.

Priznanja se podeljujejo v dveh kategorijah:

  • tajske sestavine, pripravljene za kuhanje
  • že pripravljene jedi

Restavracije Thai SELECT

Priznanje za restavracije se podeljuje v štirih kategorijah:

SIGNATURE
Priznanje Thai SELECT Signature se podeljuje restavracijam, kjer strežejo pristno tajsko hrano z okusom vrhunske kakovosti, prefinjeno dekoracijo, prijetnim ambientom in odlično postrežbo.

CLASSIC
Priznanje Thai SELECT Classic se podeljuje tajskim restavracijam odlične kakovosti.

CASUAL (samo po svetu)
Restavracije z znakom Thai SELECT Casual so tajske restavracije dobre kakovosti, ki ponujajo tajsko hrano z značilnim tajskim okusom, vendar imajo omejeno ponudbo.

UNIQUE (samo na Tajskem)
Priznanje se podeljuje restavracijam na Tajskem, ki ponujajo lokalno hrano kot na primer southern thai food, nothern thai food in podobno.

Izdelki Thai SELECT
Priznanje se podeljuje tajskim prehrambnim izdelkom, pridelanim na tradicionalen način.

 

V Sloveniji se s priznanji Thai SELECT lahko pohvali pet restavracij

S priznanjem »classic« se lahko pohvali restavracija Chada Thai Cuisine & Bar v Kopru. Gre za restavracijo v lasti prijaznih zakoncev, ki poskrbita za skrbno pripravljeno tajsko hrano z avtentičnim okusom. Postrežejo vam jo v čudovitem ambientu, tako v notranjem delu kot tudi na vrtu.

V Ljubljani so pri Thai Select pod svoje okrilje vzeli tri restavracije. Restavraciji OnThai in Roza Slon, slednjo najdemo na treh lokacijah, sta prejeli priznanje »casual« in ponujata pristno tajsko izkušnjo. Vsa hrana je pripravljena iz svežih sestavin z eksotičnimi in obenem zdravimi sestavinami po originalnih tajskih receptih. Hrana je lahko postrežena v bistroju ali pa jo vzamete s seboj. Restavracija Chuty’s – Heart of Asia, ki se lahko pohvali še z malce širšo ponudbo, si je prislužila priznanje »signature«. Vendar pri nobeni od omenjenih vaše brbončice ne bodo ostale razočarane.

Za najbolj posebno kulinarično izkušnjo pa boste morali obiskati Bled oziroma restavracijo Arroi Restaurant & Lounge, ki ima, tako kot Chuty’s, najvišje priznanje za kakovost in pristnost tajske kuhinje. Široka izbira tajskih jedi, primernih za vsak okus, vas bo popeljala na pravo popotovanje po tajski kulinariki. Posebno pozornost kuharja, ki prihajata s severa Tajske, namenjata pripravi svežih omak, marinad in mešanic zelišč. Značilnost tajske kuhinje je uporaba zdravih sestavin – veliko zelenjave, riža in sadja.

Več kot dovolj razlogov torej, da tudi v Sloveniji poskusite pravi pad thai, massaman curry ali mango s sladkim rižem in se prepustite izkušnji pristne tajske kuhinje.

Pa dober tek!


Naročnik oglasne vsebine je Kokon d.o.o.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana