Slovenski premium paradižnik LUŠT

Sveži, sočni, okusni, zdravi paradižniki iz Prekmurja.

V Prekmurju letos že sedmo sezono pridelujejo pravi slovenski paradižnik LUŠT, ki ga odlikujejo okus, svežina in sočnost. Posebnost zgodbe LUŠTnega paradižnika je poseben način pridelave, ki omogoča rast in obiranje paradižnikov tudi pozimi. Zasajeni so v naravno mešanico šote in kokosovih vlaken oziroma v t. i. organski substrat.

Tudi ogrevanje je v sodelovanju z naravo, in sicer z geotermalno energijo iz globine 1480 metrov.

Pomagajo jim čmrlji, zalivajo z deževnico, obirajo ročno

LUŠTne paradižnike oprašujejo čisto pravi čmrlji, ki so del stalne favne v rastlinjaku. Tam opravljajo svojo naravno nalogo opraševanja. So pa čmrlji tudi živi dokaz, da se pri njihovem načinu integrirane pridelave ne uporabljajo strupena škropiva, saj bi v nasprotnem primeru čmrlji prav gotovo poginili.

Če rastline ali plodove vseeno napadejo kakšni škodljivci, imajo v rastlinjaku njihove naravne sovražnike, t. i. plenilce, ki na naraven način opravijo z njimi.

LUŠTne paradižnike redno zalivajo z deževnico, ki jo zbirajo v laguni ob rastlinjaku. Vsi paradižniki pa so obrani ročno. Tako je zagotovljeno, da so obrani točno tisti paradižniki, ki so glede na zrelost za to primerni. Tudi zato je okus LUŠTnega paradižnika kot z vašega domačega vrta, pa čeprav zunaj sezone.

Ste vedeli?
Rdeč paradižnik, dozorel na rastlini, ima visoko vsebnost likopena. To je naravni antioksidant, ki lahko zmanjša tveganje za nastanek nekaterih vrst raka in zavira nastanek bolezni srca.

Le najboljši je LUŠT

Ni pa vsak paradižnik, pridelan in obran v njihovem rastlinjaku, LUŠTen paradižnik. Ampak le tisti, dozorel na rastlini, kar mu daje polno rdečo barvo in visoko vsebnost likopena – naravnega antioksidanta.

Ta v najkrajšem možnem času, brez dolgih transportov in zorenja v hladilnici, naravno zrel in okusen doseže vse vas, ki radi razvajate brbončice s prvovrstnim okusom tega rajskega sadeža.

Zato je paradižnik LUŠT, v prepoznavnih črnih zabojčkih: okusen, svež, zdrav, rdeč, sočen, poln in dišeč. Pravi slovenski paradižnik, torej! Tak kot z vašega vrta ali vrta vaše babice.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed