Za prste obliznit! Skuša po Aninem receptu

Poletje, ko so se na naših krožnikih velikokrat znašle okusne in priljubljene skuše na tisoč in en način, se je poslovilo in tu je jesen, čas, ko večina pozabi, kako pomembno je vključevati ribe na jedilnik.

Te so namreč bogat vir beljakovin in nenasičenih maščobnih kislin, ki blagodejno učinkujejo na naše fizične in intelektualne sposobnosti. Ana Žontar Kristanc, aktivna mamica in kulinarična blogerka, predstavlja odlično alternativo, da boste skušo lahko uživali tudi čez leto. Tokrat ji je dodala še maroški kuskus, bučke, rdečo čebulo in nekaj peteršilja ter ustvarila popolno kombinacijo za vrhunski obrok, ki je lahko odlična rešitev za kakovostno in uravnoteženo večerjo, ki bo narejena, kot bi mignil.

Ana Žontar Kristanc, simpatična mamica in kulinarična blogerka, je tokrat s svojim kreativnim receptom predstavila odlično alternativo za vse, ki čez leto ne morejo uživati v okusnih in priljubljenih skušah. In kaj je najboljše? Za ta odlični obrok ne potrebujete veliko časa, saj je narejen v le 15 minutah!

»Maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo je slastna, ekspresna ideja za hitro kosilo v dnevih, ko ni veliko časa za kuhanje, pa bi vseeno radi naredili topel obrok zase in za svojo družino,« pojasnjuje Ana, ki je razkrila glavno sestavino svojega za prste obliznit dobrega obroka – Rio Mare skušo v paradižnikovi omaki.

Rio Mare skuša v paradižnikovi omaki vsebuje le najboljše fileje, ki so skuhani s kakovostnimi sestavinami, da ponudijo preproste in okusne jedi, ki so primerne za vso družino. »Zares, zares, zares je slastna,« je povedala tudi Ana in potrdila izjemen okus popolnoma očiščenih filejev brez kosti in kože, ki so prepojeni s slastno tradicionalno paradižnikovo omako, še bogatejši okus pa ji dajeta ocvrta čebula in korenček.

»Slastni so tudi v omaki siciliana,« je še dodala Ana in ponudila predlog, kako lahko naslednjič popestrite svoj obrok in zamenjate skušo v paradižnikovi omaki z Rio Mare fileji skuše v omaki siciliana, ki vam ponudijo okusno popotovanje na Mediteran, kjer kraljuje sicilijanska kuhinja. Za še bolj zdravo alternativo pa lahko namesto maroškega kuskusa uporabite polnozrnatega in obrok boste lahko pojedli brez kančka slabe vesti.

Preverite celotni Anin recept za maroški kuskus s skušo, bučko in rdečo čebulo na njenem blogu Anina kuhinja.

Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed