Zdaj bodo vaši otroci z veseljem jedli tudi brokoli

Kljub neobetavnemu začetku je letošnje poletje že postreglo s pravo vročino. V njej telo, vsaj kar se hrane tiče, ni preveč zahtevno, saj mu večinoma prijajo le lahka hrana in osvežitve vseh vrst.


Sem seveda spadajo velike količine tekočine, kot so voda – v njej lahko za popestritev dlje časa namakate rezine kumaric, limon , pomaranč, jagodičevje  –, limonada, doma pripravljeni sadni napitki; sveže sadje in zelenjava.

Najboljše je sezonsko

Imate vrt? Le vzemite si, kar vam obrodi! Samo nekaj korakov vas loči od bučk , kumaric, jajčevcev, paradižnikov, ribeza, jagod, malin in drugih dobrot, iz katerih si lahko hitro in enostavno pripravite zdrav in okusen poletni obrok. Če ga nimate, pa nič za to – zavijte na najbližjo tržnico in si privoščite sezonsko. Lidlova tržnica, ki jo odlikuje prav svežina, ponuja vrhunsko sadje in zelenjavo. Kakovost izdelkov je preverjena večkrat na dan; po zaslugi razmerja med kakovostjo, izbiro in nizkimi cenami pa si je Lidl prislužil tudi priznanje Best Buy Award.

Ne pozabimo na zdravje

In če nam lahki, sveži obroki še posebej prijajo poleti, ne pozabimo na zdrave sestavine niti, ko bodo temperature popustile. Vemo, rado se zgodi, da si zaradi pomanjkanja časa raje pripravimo kaj, kar je dobro in nam (začasno) napolni želodec, a tako telo prikrajšamo za vnos še kako pomembnih hranilnih snovi, ki so poleg rednega gibanja in dovolj počitka ključne za uspešno spopadanje z vsakodnevnimi izzivi.

Naj prava prehrana postane navada

Gotovo lahko v še tako natrpanem urniku poiščemo čas za nakup kakovostnih živil in telesno vadbo. Svoje morebitne slabe navade lahko z nekaj truda spremenimo, pomembno pa je, da dobrih čim prej naučimo mlade, da se jim usedejo v spomin in ravnanje. To bo najlažje z igro. Če se zdaj kremžijo ob pogledu na brokoli  ali cvetačo, ju bodo z veseljem pojedli s preprostim trikom – figuricami Stikeez.

Priljubljena akcija se vrača!

Simpatične figurice se namreč vračajo v Lidl. Ob vsakem nakupu nad 10 evrov prejmete po eno, in sicer v obliki vrste sadja ali zelenjave. Redkvica Roki , mleko Mili , avokado Avi , pistacija Pina , česen Luki  in drugi bodo pisano okrasili vrata vašega hladilnika, hkrati pa uravnoteženo prehrano in fizično aktivnost na zabaven način približali vašim otrokom. Na spletu se lahko z igro, pobarvanko, spoznavanjem prehranske piramide, osnovnih receptov in drugih zanimivosti o hrani o tem naučijo še več.

Top 10 kuharskih podvigov za vso družino

Vaja dela mojstra! Naj bodo kuharske urice z otroki in figuricami Stikeez ustvarjalno doživetje za vso družino. Za vas smo izbrali deset receptov, ki vam bodo prav prišli tudi v poletnih dneh.

Odlične bučkine kocke z jajci in sirom

 

Perfektna česnova pogača

 

Vaniljev semifreddo z oreščki


Bučke z orehovim pestom

Mini čokoladne pite z avokadovo kremo

Odlična jajčna omleta z bučkami


Brancin v škrniclju


Polnjene gobice s sirom

Solata iz bučk in sira

Zares dobri ajdovi štruklji z orehi


 

Po sestavine pa pohitite v Lidl in naj se osvežujoče druženje s Stikeezi začne!

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana