Odprta Kuhinja

Evitine jakobove pokrovače

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Po izjemni predstavi v velikem finalu MasterChefa Slovenija mlada in nadobudna kuharica Evita ostaja v kulinariki. Najraje in tudi najbolje pripravlja slane jedi in vanje dodaja sladke komponente. Igra na meji med sladkim in slanim bo tudi vodilo njene restavracije.


Sestavine:

https://youtu.be/-byRkLZL-v8

Začnemo z bolj dolgočasnim delom. Olupimo krompir. Da presekamo dolgočasje, v roke vzamemo steklenico nefiltriranega svetlega piva Union Premium, jo odpremo, naredimo kakšen požirek, da med lupljenjem krompirja lahko bolj zadovoljno žvižgamo.

Krompir kuhamo približno 20 minut oziroma dokler ni kuhan. To preverimo tako, da poskusimo vanj zapičiti vilice. Če gredo lepo skozi in pri tem krompir ne razpade, je kuhan idealno. Bravo!

Močno segrejemo ponev iz nerjavečega jekla. Nanjo vržemo guanciale. Ko slanina spusti večino maščobe in postane hrustljava, jo vzamemo ven in odložimo na papirnato brisačo. Mast pustimo v ponvi. Na njej bomo namreč pekli pokrovače.

Pokrovače previdno položimo na vročo mast in jih pečemo na vsaki strani dve minuti. Zunaj naj dobijo malo barve, znotraj naj bodo še steklene. Poberemo jih iz ponve.

Čisto na drobno, skoraj do paste nasekljamo slano limono. Če slane limone nimate, je dober nadomestek kar limonin sok, v katerega nastrgate limonino lupinico. Slano limono stresemo v ponev na še vedno vročo mast. Dodamo še na drobno nasekljana čili in česen. Vse skupaj zalijemo z 1 dl nefiltriranega svetlega piva Union Premium in kuhamo približno 5 minut.

Kuhan krompir odcedimo in popečemo na rjavem maslu. V malo višjo posodico damo eno jajce in 1 dl zeliščnega olja (če ga nimamo, dodamo navadno oljčno olje in pest svežih zelišč). S paličnim mešalnikom jajce, olje in zelišča stepamo toliko časa, da dobimo gosto zmes. Na koncu dodamo še ščep soli in sok ene limone. Še enkrat dobro premešamo.

Za toliko truda je fino, če je krožnik lep. Vzemite kakšnega velikega, lahko ima poslikavo. Na sredino namestite popečen krompir, nanj polijete malce zeliščne majoneze. Čez položite pokrovače in jih prelijete s premium omakico.

Ostanek piva servirate k jedi. Nalijete ga v najljubše kozarce, nazdravite in se v mislih zahvalite Eviti za res odličen recept.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 8.5.2023 ob 16:05

Več iz te teme:

Union premiumpremium kuharijaEvita

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja