Odprta Kuhinja

Piščančja stegna z miso pasto

Odpri galerijo
A+   A-
Odličen recept, ki ga boste lahko pripravili že ta konec tedna.


Sestavine:

  • 4 piščančja stegna brez kosti, a s kožo

  • 2 šalotki

  • 3 stroki česna

  • 5 žlic sojine omake

  • 2 žlici medu

  • sveži timijan

  • 1 maslena buča

  • maslo

  • sezamovo olje

  • sveža zelišča

  • olivno olje

  • limona

  • nariban parmezan

  • limona

  • smetana

  • 2 dl piva Union Premium Hoppy Lager


https://www.youtube.com/watch?v=sqkWxyM_JaE

Stegna začinite s sojino omako in malo medu (drugo prihranite za omako). Umijte si roke, da ne bodo lepljive in da boste lahko odprli steklenico piva. Nekaj si ga natočite v kozarec. Med kuho je vedno fino, če si malo omočite usta in brbončice pripravite na vse dobro, kar še prihaja.

Na olju prepražite šalotko, dodajte nasekljan česen, preostanek medu, pivo in sojino omako. Malo pokuhajte, da se sestavine povežejo in malo razpustijo.

V drugi kozici ali ponvi vmes specite piščanca. Pečenega dodajte k omaki.

Masleno bučo popecite na maslu. Ko dobi barvo, dodajte malo smetane, nekaj vejic timijana, pokrijte s pokrovko in malo podušite. Preden spasirate bučo, odstranite vejice timijana, sicer bo vse skupaj dobilo zoprno grenak okus.

Na koncu pripravite še pesto. V posodico dajte narezana sveža selišča, olivno olje, pest naribanega parmezana, limonin sok, sol in poper. Vse skupaj strite in dobro premešajte. Na krožnik dajte najprej bučni pire, potem pa še stegno, omako in na vrh še pesto.

Jed se odlično poda k sladko-grenkemu okus lagerja Union Premium Hoppy. Zanj izberite kakšne lepe kozarce. Na zdravje in dober tek!

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 16.5.2023 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj