Odprta Kuhinja

Suzanine palačinke

Odpri galerijo
A+   A-
Evita je pripravila palačinke s karamelo iz temnega piva in sladoledom.


Sestavine za palačinke:

  • 100 g moke

  • 2 jajci

  • 300 ml mleka

  • ščep soli


Sestavine za karamelo:

Sestavine za kremo:

  • 170 g temne čokolade

  • 110 g smetane

  • 1 žlica lešnikove paste

  • 100 g praženih lešnikov (celih)

  • maslo

  • pomarančna lupinica


https://youtu.be/XQ1AW7oGWH4

V večji posodi stepemo maso za palačinke. Spečemo jih na maslu. Med peko palačink ne delamo nič drugega. Predvsem pazimo, da se ne zažgejo. Naj bodo lepo zlato zapečene in s čim manj temnimi pikami. Preveč pikaste palačinke niso ne zdrave ne Suzanine.

Odpremo nefiltrirano temno pivo Union Premium. Pokusimo ga, da vemo, koliko sladkosti, grenkobe in karamelnega pookusa lahko pričakujemo že od piva. Sladkor v kozici segrejemo, da se stali in postane zlatorjav. Na karamelo v kozici počasi zlijemo 500 ml nefiltriranega temnega piva Union Premium. Kuhamo na malem ognju toliko časa, da se količina piva zmanjša na polovico. Vmešamo še smetano in ščep soli ter pokuhamo.

Zavremo smetano in jo prelijemo čez zmes nasekljane čokolade in lešnikove paste. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.

S kremo namažemo palačinke in jih prepognemo na trikotnike. V ponev damo palačinke in nekaj žlic pivskega karamela. Naribamo lupino ene pomaranče in vse skupaj pokuhamo še približno 4 min.

Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda in kozarcem nefiltriranega temnega piva Union Premium. K Suzaninim palačinkam po Evitino se izvrstno poda.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 12.5.2023 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj