Svež paradižnik skozi celo leto in LUŠTna nagradna igra!

Zdaj lahko uživamo v pravem okusu paradižnika skozi celo leto. Govorimo o paradižniku, ki prihaja iz Prekmurja, kjer ga z veliko ljubezni pridelujejo pridne roke Prekmurk in Prekmurcev. Letos paradižnike LUŠT pridelujejo že deseto sezono.

To je paradižnik, ki se vam preprosto zaLUŠTa! Zgodba LUŠTnega paradižnika je zgodba o načinu pridelave, ki omogoča vzgojo in obiranje paradižnika tudi pozimi. V kraju Renkovci sadike zasadijo že januarja, kar jim omogoča ogrevanje rastlinjaka z obnovljivim geotermalnim virom energije. V lani zgrajenem rastlinjaku v Mali Polani pa po novem pridelujejo paradižnik LUŠT tudi med januarjem in aprilom, kar jim omogoča okolju prijazen sistem za zimsko vzgojo. Tako nam zagotavljajo sveže, sočne, rdeče in dišeče paradižnike skozi vse leto. So prav takšnega okusa in videza kot paradižniki, ki jih pridelate na vašem domačem vrtu.

 

Ročno obrane plodove paradižnika skrbno pregledajo LUŠTni sodelavci. Oberejo jih namreč le kakšen dan prej, preden pridejo na police vaših trgovin. Zato do vas pridejo kakovostni in točno takšni, kot si želite.

Paradižnike v obeh rastlinjakih pridelujejo na okolju in zdravju prijazen integriran način. LUŠTne sadike zasajajo v naravno podlago oziroma v t. i. organski substrat. Cvetove LUŠTnih paradižnikov oprašujejo čisto pravi čmrlji, ki so hkrati tudi »živi dokaz«, da pri njihovem načinu pridelave ne uporabljajo za ljudi in živali škodljivih preparatov za škropljenje. V nasprotnem primeru bi namreč čmrlji zagotovo poginili, mi pa ne bi mogli uživati v slastnih plodovih tega rajskega sadeža. Če rastline ali plodove vseeno napadejo kakšni škodljivci, imajo v rastlinjaku njihove naravne sovražnike, t. i. plenilce, ki na naraven način opravijo z njimi. Pri njih je zares vedno naravno(st) živ(ahn)o!

 

V LUŠTnih kuharskih oddajah, ob šestih ponedeljkovih večerih, bo slovenski igralec Gorazd Žilavec pripravljal slastne jedi iz LUŠTnega paradižnika po prekmursko. Pridružite se mu tudi vi, sodelujte v nagradni igri in se potegujte za LUŠTne nagrade!

Paradižnik sicer spada med sadje, a ga običajno uživamo kot zelenjavo. Njegova prednost je tudi ta, da ga zrelega lahko jemo surovega, kuhanega ali popečenega. V podjetju Paradajz, d. o. o., in hčerinskem podjetju Friško, d. o. o., so pripravili zabavne in LUŠTne kuharske oddaje z Gorazdom Žilavcem. Pokazal vam bo, kako si lahko paradižnik LUŠT pripravite na različne in preproste načine ter ob tem LUŠTno uživate. Polega tega pa se s pripravo jedi z LUŠTnim paradižnikom lahko potegujete še za LUŠTne nagrade!

Za pripravo slastnih jedi lahko izbirate med različnimi paradižniki iz LUŠTne družine. Na voljo so grozdasti paradižnik LUŠT, mali grozdasti paradižnik LUŠT, veliki paradižnik LUŠT, slivov paradižnik LUŠT, češnjev paradižnik LUŠT in LUŠTek, ki vključuje pisano mešanico češnjevih paradižnikov. Na voljo so v vseh večjih trgovskih centrih po Sloveniji, na osrednji Ljubljanski tržnici in v njihovi prodajalni LUŠTna domačija v Renkovcih.

 

Paradižnik LUŠT osveži in popestri vaše obroke skozi celo leto. Naj tudi v vaši kuhinji postane LUŠTno. Za ideje, kako pripraviti slastne jedi iz tega vsestransko uporabnega sadeža, pa poskrbi Gorazd. Pridružite se mu in tudi vi poskusite!

Pa LUŠTen tek!

Naročnik oglasne vsebine je Lušt

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed