Odprta Kuhinja

Polnjene zapečene paprike

A+   A-
Pripravljene nekoliko drugače. Všeč vam bodo.


Sestavine


- 4 mesnate paprike
- 100 g kuskusa
- voda
- manjša rdeča čebula
- 2 paradižnika
- 2 zeleni bučki
- 100 g parmezana
- nekaj vejic rožmarina
- sol, poper
- oljčno olje

Priprava


1. Paprike operemo, prepolovimo po dolžini in očistimo semen. Kuskus namočimo v vreli, slani vodi. Pečico segrejemo na 180 ºC. Čebulo, paradižnik in bučke narežemo na kockice in prepražimo na oljčnem olju, solimo in popramo, dodamo rožmarin.

2. Ko je zelenjava zmehčana, jo pomešamo s kuskusom. Z zmesjo nadevamo paprike, potresemo z naribanim parmezanom, pokapljamo z oljčnim oljem. Naložimo jih v pomaščen pekač in pečemo v ogreti pečici 20 minut.
Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 23.6.2019 ob 17:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: