Testenine in njoki: 10 odličnih receptov za jesen

Testenine se priležejo v vseh letnih časih, tokrat pa bomo pripravili takšne z jesensko noto.

Tudi pri vas ne mine dan, ko ne bi pomislili na testenine? Morda tudi zato, ker so nadvse hitro pripravljene. A na srečo si jih lahko zamislimo na tisoč in en način, zato smo tokrat na kup zbrali takšne, ki se najbolj priležejo jeseni. Z gobami, bučami, orehi in drugimi jesenskimi dobrotami. Na slan način, za konec pa smo postregli tudi sladko različico, ki se bo odlično obnesla ob hladnih zimskih večerih.

Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

Ne pozabite na pehtran!

Gobe in testenine vedno teknejo

Rezanci v bučni omaki

Kako preprosto nad bučo.

Ravno prav za sezono buč

Najboljši bučni njoki s smetano in drobnjakom

Sezona buč se začenja. Podtaknjene v priljubljene mehke krompirjeve blazinice in potopljene v bogati smetanovi omaki bodo nesramno dobre.

Res so najboljši

Bučni žličniki s skuto

Ne moreš jih spraviti iz svoje buče.

Uspešnica!

Lazanja z bučnim pirejem in špinačo

V današnji recept sem poskušala spraviti čim več zdravega: česen, kurkumo, poper, mlado špinačo in staro bučo. Neverjetno, koliko zelenjave je šlo v tole lazanjo.

Za odličen obrok brez mesa

Njoki z rumeno bučo in brstičnim ohrovtom

Brstični ohrovt je prava zimska delikatesa. Rahlo grenek okus popravijo njoki s sladko bučo, kiselkast odtenek pa dodajo sušeni paradižniki.

Ideja za pozno jesen

Testenine z brokolijem in sardinami

Hitro pripravljen hranljiv obrok za močne kosti.

Ljubitelji brokolija, to je za vas

Testenine s črnim ohrovtom

Predjed za štiri ali kosilo za dva.

Ne veste, kako porabiti listnati ohrovt? Tako!

Sladke testenine z medom in orehi

Naj vas spodbudimo z nečim sladkim: maccheroni com miele e noci – slasten že zven besed, kaj šele okus.

Brez te jedi ni jeseni

Preberite še: Katera vrsta buče je najboljša za pripravo posameznih jedi

Naslovna fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed