13 prilog za nedeljsko kosilo

Ideje za vse okuse in vse generacije. Če kuhate za več ljudi, si vzemite čas, da pripravite več prilog. Tako bo bolj pisano in všečno.

1. Rumena koleraba iz pečice

Potrebujete kulinarični navdih in pravo razpoloženje za kuhanje, pa bo koleraba vaša najljubša zelenjava.


2. Krompirjeve rožice (VIDEO)

Otroci ga bodo veseli (še zlasti če na koncu v sredino rožice kanete za lešnik kečapa). Odrasli pa tudi, ker je tak krompir nekaj novega, simpatičnega, drugačnega, veselega in sproščenega.


3. Pražen krompir s hrustljavim parmezanom

Praženje krompirja je nadvse sproščujoče opravilo.


4. Bučni kroketi

Priljubljena priloga tokrat v sezonski preobleki. Stavimo, da vam bodo tako pripravljeni še bolj všeč.


5. Matevževi lulčki: klasika malo drugače

Matevžasti svaljki so taki, kot morajo biti, ravno prav žvečljivi in mehki ter z značilnim okusom po fižolu.


6. Pire iz sladkega krompirja

Brez cedila se v njegovo pripravo sploh ne spuščava! Poleg krompirčka se na praznični mizi odlično počuti tudi masleni grah z meto.


7. Zelenjavni rižev narastek

Da se bomo postnega časa lažje lotili, je zelenjavni rižev narastek kot nalašč in prava uteha.


8. Rebrast krompir

Tako pripravljen gomolj je vizualno privlačen in preseneča tako z okusi kot teksturo. Ta je na delu, kjer je krompir zarezan, lahko zelo hrustljava, že skoraj kot čips, spodaj pa mehka, razkošna in maslena, prepojena z začimbami in zelišči, ki se povežejo med seboj.

9. Pečene bučne palčke, odlična alternativa krompirju

»Pomfri« za bučmane! Z izrazitejšim, oreščkastim okusom se odlično podajo k vsem vrstam jedi, lahko pa jih pomlatimo kar same v družbi kake dobre pomake.


10. Gluhi štruklji

Preden boste gluhe štruklje postavili v lonec, imejte v mislih, da testo med kuhanjem naraste na dvojno velikost, zato izberite dovolj veliko posodo oziroma testo razdelite na manjše kose.

11. Jesenski pire iz krompirja, buče in kostanja

Tri sestavine, ki so najboljši par, slanina na vrhu pa je hrustljava pika na i.


12. Bučni žličniki s skuto

Res je, da potrebujemo za prelepe žličnike nekaj kilometrine in občutka, a bo v njihovem okusu lahko užival tudi nekdo z dvema levima rokama in eno samo žlico.


13. Recept za jorkširski puding

Vedno se prileže ob dobri nedeljski pečenki.


Naslovna fotografija: BaileysTable/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed