Odprta Kuhinja

15 enostavnih receptov za silvestrske prigrizke v zadnjem hipu

Odpri galerijo
A+   A-
Tudi vi začnete razmišljati, kaj postaviti na mizo šele zadnji dan? Nič hudega, včasih se spontanost obrestuje. A naj vam pri tem malce pomagamo.


1. Najbolj enostavni silvestrski prigrizki, ki jih lahko pripravimo vnaprej
Odlične ideje blogerke Urške Fartelj.

ni podpisa
ni podpisa

--

2. Francoska solata na domačem toastu


… in meditacija ob sekljanju zelenjave.

ni podpisa
ni podpisa

--


3. Trojni čips


Če želimo res lepe palčke, bo ostalo veliko obrezkov za zelenjavno juho, ki je vedno zanimiva, če ne drugače, namesto čaja.

ni podpisa
ni podpisa

--

4. Krompirjev čips iz pečice


Navali, narod. Brez slabe vesti.

ni podpisa
ni podpisa

--


5. Začinjeni in praženi oreščki


Najboljši so še topli, naravnost iz pečice.

ni podpisa
ni podpisa

--

6. Alzaška pica Bineta Volčiča in Matjaža Sedeja


Značilni alzaški prigrizek ob pivu, ponekod ga strežejo kot uvodni pozdrav iz kuhinje.

ni podpisa
ni podpisa

--

7. Gratinirane pokrovače


Paša za oči in brbončice, ki obožujejo morsko.

ni podpisa
ni podpisa

--

8. Polnjeni šampinjoni


Najlepše bo, če imamo šampinjone, ki so primerni za en grižljaj, klobučki pa dovolj veliki, da jih lahko napolnimo. Takšne lahko ponudimo kot prigrizek, brez pribora.

ni podpisa
ni podpisa

--


9. Taralli


Pregrešno dober prigrizek iz Italije.

 

Italian taralli crackers for a delicious finger snack served in a small bowl spilling in a pile onto a white wooden board
Italian taralli crackers for a delicious finger snack served in a small bowl spilling in a pile onto a white wooden board

--

10. Hrustljavi zvitki s porom in krompirjem


Jed, ki te preprosto osreči.


--


11. Ocvrta cvetača


Všeč tudi tistim, ki je ne jedo.


--


12. Pikantna pokovka


Za pravi žur morate pripraviti takšno pokovko.


--


13. Zeliščni prigrizki


Piškotki, ki to niso.


--


14. Rogljički z zeliščnim nadevom


Gostje bodo navdušeni.


--

15. Slani žepki presenečenja in sladko-kisla pomaka


Sladko-kislo in presenetljivo, kot je včasih življenje.


--

Priporočamo še: Tatarski biftek Anthonyja Bourdaina


Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 30.12.2019 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj