15 zrezkov, ki jih obožujemo pri nedeljskih kosilih
Odpri galerijo
A+ A-
Od stalnic, spominov na stare čase in klasik do malo drznejših kombinacij. Zbrali smo le tiste, ki vas najbolj navdušujejo.
Priporočamo tudi: 13 prilog za nedeljsko kosilo
Nadevan piščančji file po pariško
Zrezek, ki ga obožujemo ob nedeljskih kosilih. Sir in pršut sta klasika, v nadev pa smo dodali še šparglje. Vrhunsko!
--
Svinjski medaljoni v poprovi omaki
Svinjska ribica je odlična za pripravo medaljonov, saj je ravno pravšnje oblike – dolga in enakomerno debela. Potrebujemo le dobro meso in pol ure časa.
--
Piščančje prsi v paradižnikovi omaki
Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov.
--
Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki
Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.
--
Zrezki salisbury: polpeti v čebulni omaki
Zrezki salisbury so dobili ime po Jamesu Salisburyju, ki je bil v času ameriške državljanske vojne vojaški zdravnik in eden prvih nutricionistov. To jed je vojakom priporočal kar trikrat na teden. Prav ti zrezki pa se omenjajo tudi kot predhodniki hamburgerjev.
--
Telečji v masleni omaki s kaprami in limono
Nežne in tanke telečje zrezke sva potunkala v klasično masleno omako piccata z značilnim okusom po limonah in kaprah. Piccata pa pika!
--
Švicarski zrezki, ki so okusni tudi hladni
Pregrešno dobri, a preprosto pripravljeni.
--
Goveji zrezki s šalotko
Meso v prefinjeni družbi.
--
Goveji ptički, spomin na stare čase
Ljubka, staromodna in popolna klasika.
--
Telečja saltimbocca po rimsko
Italijanska specialiteta, ki, vsaj tako pravi njeno ime, kar skoči v usta.
--
Svinjina v omaki s kislimi kumaricami babice Georgette
Odličen recept, ki ima še zgodbo.
--
Svinjski s kolerabo in jabolki
Da ne bi pozabili na to jed: gre namreč za klasično kombinacijo jesensko-zimskega obdobja, katere okusov so se posluževale že naše babice.
--
Najboljši piščančji zrezek po dunajsko
Skupaj s tenstanim krompirjem so pohani dunajci najznamenitejša klasika, ki vabi k nedeljski mizi.
--
Steak ribeye: pečen na način medium (srednje)
Poleg tega najbolj zaželenega govejega kosa mesa priporočamo pire iz krompirja, peteršiljeve korenine in tartufate. Ribeye so bo tako pečen in ponujen kar topil, vi pa še bolj!
--
Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice
Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.
Naslovna fotografija: mrakor/Getty Images
Datum Objave: 14.5.2022 ob 08:05