
Osvežilna sezonska solata.
Priprava 20 minut.
Sestavine
– 200 g piščančjih prsi
– 150 g majhnih testenin
– 250 g belega namiznega grozdja
– šopek drobnjaka ali 2 mladi čebulici
– 3 dl naravnega tekočega jogurta
– 2 žlički gorčice, sol, kis, olje, timijan
Priprava
1. Piščančje prsi damo v lonec, dodamo timijan, sol in prilijemo vodo, da je meso pokrito. Pristavimo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 10 minut.
2. Medtem grozdne jagode razpolovimo in razpečkamo. Stresemo jih v solatno skledo.
3. Drobnjak ali čebulo drobno narežemo in dodamo h grozdju.
4. Zdaj bo najbrž piščanec že gotov – vzamemo ga iz vode in ohladimo.
5. V lonec dolijemo malo vode (ali nalijemo novo), jo zavremo in v krop stresemo testenine. Skuhamo jih al dente, odcedimo in dobro oplaknemo s hladno vodo.
6. Posebej v posodici zmešamo jogurt, gorčico, olje, kis, sol in poper.
7. Meso narežemo na rezine, koščke in stresemo v skledo. Dodamo še testenine in vse skupaj prelijemo s polivko. Dobro premešamo in ponudimo po paradižnikovi juhi z rezanci. Za posladek ponudimo sočen hruškov mafin s pehtranom.
Različica: Piščančje prsi nadomestite s puranjimi ali s katerim koli kosom perutninskega mesa. Tu je meso kuhano, zato je jed zelo dietna, česar si v drugem navalu hujšanja v letu želimo. Več okusa dobi meso in z njo jed, če uporabite na kose narezano pečeno meso (mastnih) beder.
Naslovna fotografija: Krištof Koman