Preizkusite: Buftlni s tikvinom oljon in semenjon

Buhteljni z bučnim oljem in bučnicami – za malico ali h kumarični solati.

Sestavine

  • 500 g mehke moke, sol
  • 20 g kvasa, voda
  • 3–5 žlic bučnega olja
  • 50 g sesekljanih bučnih semen
  • jajce za premaz in maščoba za pekač

Priprava

1. Zamesimo kvašeno testo, dodamo 2 žlici bučnega olja in pustimo vzhajati.

2. Testo razvaljamo in razrežemo na pravokotnike 15 x 15 cm. Vsakega namažemo s preostalim bučnim oljem, potresemo z bučnicami, zvijemo in položimo v pomaščen model.

3. Vzhajane buhteljne pomažemo z razžvrkljanim jajcem in po želji še potresemo s sesekljanimi bučnicami. Pečemo pri 180–190 ˚C približno 30 minut.

Poizkusite še: Te paradižnike moramo z rastline pobrati najprej

Fotografija: lovelypeace/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed