7 poletnih receptov z mocarelo in burrato

Sir, ki se ne bi mogel lepše topiti in ki še tako dolgočasno solato naredi popolno.

Mocarela, nitast sir, ki ga delajo z raztegovanjem v vroči vodi, je naša stara znanka. Odlično se obnese na zelenjavnih in mesnih jedeh iz pečice, v nadevih ali kar tako na solati. Podobno je z burrato, ki je mesto v naših trgovinag zasedla šele pred kratkim časom. Ta je šele pregrešna. Je nekakšno izboljšano nadaljevanje za sladokusce, mocarela, ki v sredici skriva trakove tega sira v sladki smetani.

Božanski arancini

Slasten riž, na sredini pa mehka mocarela. Navdih, ki prihaja s Sicilije.

Arancini: odlična ocvrta priloga ali prigrizek iz Italije

Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo

Izvrstna brezmesna jed, ki je najboljša pravkar pečena.


Porabite star kruh in paradižnike v tej odlični solati panzanella

Klasična toskanska solata, ki nam pomaga pospraviti vrt ali hladilnik. Tokrat je pripravljena po navdihu iz Vipavske doline, ob njej pa si je treba privoščiti kozarec piva.


Vrhunska pica z burrato

Največji izziv hišnega picopeka je testo in za najboljše rezultate moramo pečico prepričati, naj posnema krušno peč.


Kruhki z mocarelo

Gneča na kavču pred tv, gneča v pekaču.


Sardele v pečici s paradižnikom in mocarelo

Za prirpavo izberite večje ribice, ponudite pa jo s solato.


Popolni fokača sendviči

Ta vrsta italijanskega kruha, ki ga nekako kar »nalijemo« v pekač, nima sezone in ljudje jo, slišimo, veliko pripravljajo zdaj, ko si krajšajo čas tudi s kuhanjem.


Naslovna fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed