7 najljubših enolončnic, ki gredo z nami v novo leto

Kot smo obljubili, ta teden pregledujemo najbolj priljubljene recepte preteklega leta. Danes so na vrsti še enolončnice.

Pravijo, da je v življenju potrebno najti ravnovesje. V čim večji meri vam ga v novem letu želimo tudi iz našega uredništva, tako v vašem vsakdanu kot v kuhinji. Mi ga iščemo predvsem na način, da pripravljamo čim bolj raznolike jedi. Od tistih malce bolj eksperimentalnih, pri katerih se zgledujemo po restavracijah z michelinovimi zvezdicami, pa vse do preprostih enolončnic. In ravno slednje so nam bile v lanskem letu najbolj v pomoč.

Na zalogo smo kuhali mineštre, ki pocrkljajo na deževen dan. Za vitamin C in vnos probiotikov smo poskrbeli z zeljnimi enolončnicami, kuhali pa smo tudi bograče, golaže in podobne čorbe. Spodaj naštevamo vaše najljubše, ki jih bomo s pridom uporabili tudi v 2021.

Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih

Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?

Tako pravilno naredite golaž, najbolj znano enolončnico na svetu

Si tudi vi v hladnejših dneh želite jedi na žlico? Potem vam bo še kako prišel prav recept za golaž, najbolj znano enolončnico na svetu.

Odličen recept za segedin

Popolna zimska jed, ki nam pomaga prebroditi vso to težko hrano veselega decembra.

VIDEO: Enolončnica te jeseni, ki jo preprosto morate skuhati

Bogata jesenska enolončnica pod listnatim testom, ki ga počasi hrustamo ob muzanju, kako dobra je ta jed. Razdeljena v manjše posodice bo pravo presenečenje za vsakega jedca.

VIDEO: Najboljše sarme po maminem receptu

Vem, da obstaja nešteto najboljših receptur, a vseeno močno verjamem, da bo ta ena najljubših, po kateri boste odslej kuhali.

Enolončnica s fižolom in krompirjem, ki jo spečemo v pečici

Bogata jed na žlico, v kateri se skuha fižol, krompir in druge povrtnine za še več okusa. Zaradi peke v pečici pa je še boljša.

Segedin iz pečice: edini recept za to jed, ki ga potrebujete

Resnica je taka: nihče od nas, ki smo ga preskusili, segedina ne bo nikoli več delal drugače kot v pečici.

 

Naslovna fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana